Jupiler Pro League - Cercle-Kortrijk (1-1) en Lokeren-Oostende (0-0) monden uit in troosteloze draws

door
Belga
Leestijd 1 min.

Cercle Brugge en Kortrijk hebben zaterdagavond op de 12e speeldag van de Jupiler Pro League 1-1 gelijkgespeeld. Ook Lokeren en Oostende deelden de punten, maar vergaten te scoren. Na wat gerommel in de Brugse zestienmeter kwam Kortrijk in de 35e minuut op voorsprong via Jovan Stojanovic. In de tweede helft stormde Xavier Mercier (58.) door de Kortrijkse defensie, met de gelijkmaker als gevolg. Daarmee verandert er voor de ploegen in kwestie niet veel in het klassement. Kortrijk is 8e met 15 punten, Cercle 11e met 13 punten.

Op Daknam kregen de toeschouwers nog een kansarmere partij voorgeschoteld. Lokeren slaagde er tegen Oostende niet in om zich uit de crisis te trekken en hield het op een doelpuntenloos gelijkspel. Zo blijven er drie ploegen onderaan staan in de Jupiler Pro League. Moeskroen, Lokeren en Zulte Waregem speelden allemaal gelijk en hebben elk 6 punten. Oostende kampeert met 15 punten op de 9e plek in het klassement.

bron: Belga