Karolien Coenen
Volledig scherm
© Karolien Coenen

Zone 30 te vaak genegeerd: 540 boetes per dag

In de eerste helft van dit jaar heeft de politie 97.000 boetes uitgeschreven voor mensen die te hard reden in een zone 30. Veiligheidsinstituut Vias pleit voor nog meer controles, maar vooral voor betere aanpassingen van het straatbeeld in dergelijke zones.

47 reacties

  • Aaa Aaa

    5 jaar geleden
    nu nog de e-bikes beboeten :-( zone 30 is belachelijk in vele gevallen
  • Robert DE REU

    5 jaar geleden
    Ik heb het hier al eens eerder vermeld na 50 jaar autorijden slaag ik er nog altijd niet in om 30KM aan te houden in die zone, ofwel moet ik rijden op cruise controle of moet continu op mijn kilometerteller zitten kijken, wat ook de verkeersveiligheid niet bevorderd. Een dikke proficiat aan alle anderen die het zo goed doen en nooit eens over de 30 gaan.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Bij een zone 50 of 70 is het simpel, Jeroen Van Dijck. Binnen de bebouwde kom is het 50 tenzij anders aangegeven. Buiten de bebouwde kom 70 tenzij anders aangegeven. Als het afwijkend is dan moet aan elk kruispunt de andere toegelaten snelheid opnieuw aangegeven worden met een verkeersbord. Kom je uit een zone 50 buiten de bebouwde kom en staat er aan een kruispunt niet opnieuw een bord dan is het terug 70.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    's nachts een zone 30, brede weg, alleen op de baan en maar flitsen, wat heeft dat met verkeersveiligheid te maken, hoe wereldvreemd kan je zijn. Dan is men verwondert dat de burger een afkeer krijgt van politici en politie.
  • censor

    5 jaar geleden
    Gepakt aan 37 /u op een brede overzichtelijke baan, geen scholen, amper verkeer rechte baan, en dan zijn de mensen misnoegd, we weten wel waarom.