Direct naar artikelinhoud
Tech

Homeknop verdwijnt ook op nieuwe iPad Pro

De nieuwe iPad Pro.Beeld REUTERS

Apple-baas Tim Cook heeft tijdens een evenement in New York een aantal nieuwe producten gepresenteerd. De meeste aandacht ging naar de nieuwe iPad Pro - zonder homeknop.

Apple pakt uit met een nieuwe Mac Mini, de eerste update in vier jaar, en MacBook Air. Maar de meeste aandacht ging uit naar de nieuwe iPad Pro. 

Na vierhonderd miljoen verkochte exemplaren in 8,5 jaar is het tijd voor een fris design. Het opvallendst is de verdwenen home-knop. In navolging van de iPhones wordt de iPad Pro nu via Face ID ontgrendeld. Dat geeft ruimte voor dunnere randen en dus een groter scherm. Bij de grote 12,9-variant is gekozen voor een even groot scherm als zijn voorganger, maar kleinere buitenafmetingen. 

Apple-CEO Tim Cook en zangeres Lana Del Rey bekijken de nieuwe iPad Pro tijdens het Apple-event in New York.Beeld AFP

Ook is de tablet strakker en dunner geworden. De strakkere randen geven tegelijk de mogelijkheid om de nieuwe Apple Pencil er magnetisch tegenaan te plakken. Op die manier laadt het pennetje op; een stuk handiger dan de oude methode waarbij de pen in de lengte in de lightning-poort moest worden gestoken.