Maggie De Block.
Volledig scherm
Maggie De Block. © Photo News

Apothekers trekken aan alarmbel, maar De Block garandeert altijd geneesmiddel: “Patiënt zal nooit de dupe zijn”

BinnenlandEr is een tekort aan ruim 400 soorten medicijnen in ons land, maar daar zal de patiënt nooit de dupe van zijn. Dat zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) aan VTM NIEUWS, telefonisch vanuit het buitenland. Als er een tekort is, vindt de overheid in de meeste gevallen een alternatief geneesmiddel. “De terugbetaling zal voor de patiënt altijd dezelfde zijn”, verzekert De Block.

297 reacties

  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Niemand staat er stil bij dat die duizenden tonnen "geneesmiddelen" via ontlasting in ons water terechtkomen ,waardoor niet alleen vissen en andere in water levende dieren en planten vergeven worden ,waardoor wij ook in gevaar komen .Minister De Block zou ervoor moeten zorgen dat alle pijnstillende middelen voorgeschreven worden door huisartsen .Nu is er te veel misbruik.
  • Herman Cohen

    5 jaar geleden
    De onbekwaamheid van deze minister is schrijnend. Typisch voert zij het VOKA en NVA beleid uit als een kip zonder kop zijnde; het gewone volk kan verrekken geen geld; geen medicatie. De wansmaak voorbij.
  • Ronald Van Beneden

    5 jaar geleden
    Ze is anders wel de eerste om pharma medicijnen die enkel een beetje van samenstelling zijn veranderd een toelating te geven onder een andere naam en deze extra duur aan de (man) patient te brengen. Of hoe een minister in de macht van de pharma verkeert en zich door de pharma bedrijven laat chanteren. Hun wil is wet anders vertrekken we zo zeggen ze en op dezelfde manier hebben ze alternatieve therapies de nek omgedraaid maar dat mag je zeker op het conto van Onckelinx schrijven.
  • Eveline De Coninck

    5 jaar geleden
    Juan nogales: cosopt is een combinatie van 2 oogdruppels. Je kan die twee andere apart krijgen op voorschrift (zonder attest vd adviseur) en voor het ene wat niet te krijgen is bestaat er een alternatief in dezelfde familie. Mss eens navragen bij je huisarts?
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Jaap, u heeft ons geen lessen te leren, veeg eerst aan je eigen deur.