Apple-topman Tim Cook bij de laatste voorstelling van onder andere een nieuwe MacBook Air, dinsdag in New York.
Volledig scherm
Apple-topman Tim Cook bij de laatste voorstelling van onder andere een nieuwe MacBook Air, dinsdag in New York. © AFP

Apple gaat voortaan verkoopcijfers iPhones, iPads en Macs geheim houden

Apple gaat voortaan geheim houden hoeveel leveringen er zijn geweest van iPhones, iPads en Macs. Daarmee volgt het andere fabrikanten van smartphones, tablets en computers die dergelijke cijfers vaak ook voor zich houden.

10 reacties

  • bob dekkers

    5 jaar geleden
    Al +10 jaar Pro-Mac user, maar vorig jaar volledig overgeschakeld naar PC voor betere prestaties, betere prijs, en wel... géén interesse meer van Apple t.o.v. hun pro-gebruikers. Dan heeft IOS ook géén enkele meerwaarde meer als mobiel platform, en werd dit eveneens Android.
  • Patrick Coulier

    5 jaar geleden
    @John Stahl: Kunnen ze juist wel want niemand doet het juist zo gedetailleerd als Apple ;-) MS bvb. publiceert nooit hoeveel Surface's en aanverwanten ze verkopen. Ze geven wel een globaal omzet/winst/verlies-cijfer van de afdeling, dat wel. Apple constateert gewoon dat de financiele analisten van Wall-street soms veel te veel zoeken en weeral voor de zoveelste keer op een rij de verkeerde conclusies trekken en dit al jarenlang.
  • John Stahl

    5 jaar geleden
    Kunnen ze niet, gezien ze beursgenoteerd zijn. Is wel een spiegel aan de wand. Minder mensen die hun dure rommel niet meer kopen.
  • Marc Wouters

    5 jaar geleden
    Logisch dat aandeel onderuit gaat. Samsung is een enorm gediversifieerd bedrijf dat zelfs blijft groeien na enorme tegenslagen bij de smartphones zoals mer de Note 7. Apple is dat niet en wedt al jaren op dezelfde paarden. In elke ietwat economische richting op de hogeschool of unief leert men dat een cash cow melk geeft tot ze droog staat. Als je dan niks anders meer hebt loopt het mis. Vandaar dat aantallen verkochte telefoons voor beleggers véél belangrijker zijn bij Apple dan bij de anderen,
  • Jan Jansens

    5 jaar geleden
    Als je 65% winst maakt op een iPhone x dan ben je verkeerd bezig. Apple draait alleen maar om winst maken. Ik geef er geen euro aan.