Zo kleed je je kinderen het best tegen de regen© June Admiraal

Zo kleed je je kids het best tegen de regen

Een koude schooldag vol regen voor de boeg? Met de perfecte outfit zijn je kids er helemaal klaar voor. Van de geschikte jas tot het perfecte paar schoenen, zo kleed je je kids het best tegen de regen!

cityfashion

Laagjes, laagjes, laagjes

Laagjes zijn de beste keuze tijdens wisselvallig herfstweer. Het is een veel beter idee om bijvoorbeeld een onderhemdje, T-shirt met lange mouwen en dikke cardigan te dragen dan één dikke, wollen trui. Zo krijgt regen minder kans om rechtstreeks tot hun lichaam te geraken. De juiste stoffen? Fleece, polyester, wol en nylon houden je kids lekker warm. Kleding uit 100% katoen houdt vocht (regen dus) vast waardoor je oogappels het net kouder krijgen.

De juiste jas

Een goede najaarsjas is dubbel en dik de investering waard. Kies voor een model dat niet té lang is (dat is niet zo handig tijdens het ravotten), zoals een korte parka of bomberjack-model bijvoorbeeld. De buitenkant moet waterafstotend zijn, de binnenkant moet je kids warm houden.

Het perfecte paar schoenen

De finishing touch? Schoenen die tegen een stootje kunnen. Laquer of grof leder is niet alleen warm, dit materiaal werkt ook nog eens waterafstotend (mits je ze regelmatig inspuit met een aangepaste spray). Kies voor een hoger model, een stoere laars of sportieve sneaker bijvoorbeeld, met een stevig hielstuk. Last but not least: een laagje voering uit leer of wol houdt de voeten van je kids droog en warm!

Zoveel paar schoenen hebben je kids écht nodig

© Naturino

Nieuwe schoenen voor je kids kopen, blijft natuurlijk een leuke shopping-uitstap. Maar hoeveel schoenen is te veel? Van sneakers tot stevige stapschoenen, zo veel paar schoenen hebben je kids écht nodig!

Sportieve sneakers

Iedereen draagt graag sneakers, ook je kids! Tijdens een schooluitstap of playdate, sneakers blijven de beste vrienden van kindervoetjes. Kijk naar de zool en stabiliteit van de sneaker. Een stevig model voorkomt voetproblemen op lange termijn!

Feestelijke schoenen

Communiefeesten, huwelijken of verjaardagen op de agenda? Ook je kids mogen gerust hun beste beentje (letterlijk!) voorzetten. Een feestelijke schoen, een leren veterschoen of classy ballerina bijvoorbeeld, is altijd de investering waard.

Frisse sandalen

Fingers crossed dat het een warme zomer gaat worden. Door de warmte zwellen kindervoetjes op en extra wrijving zorgt voor pijnlijke blaren. Een frisse, maar stevige sandaal is dus onmisbaar in hun schoenenkast. Tip: een sandaal met gemakkelijke klittenband is perfect voor kleine kinderhandjes.

Stevige stapschoenen

Flinke boswandeling of citytrip gepland? Een paar stevige stapschoenen is een must. Let erop dat ze tegen een stootje kunnen. De voetjes van je kids mogen niets merken van regen, wind of koude. Investeren in een stevige wandelschoen of laarsje is dus de boodschap!

Zo zijn je kids in 1-2-3 aangekleed

© Tumble 'n Dry

Je kinderen snel in de outfit krijgen die jij in gedachten had? Zo krijg je het voor elkaar!

Verdeel de kleerkast per seizoen

Hoe minder onbruikbare kleding er in hun kast hangt, hoe sneller je een outfit bij elkaar hebt. Verdeel de kleren eerst per seizoen en verdeel ze vervolgens zoveel mogelijk per categorie (broeken bij de broeken bv.) in plaats van per kleur. Zo bespaar je niet alleen tijd, ook de typische ‘ik wil mijn zomerjurkje dragen’-driftbui is hiermee verleden tijd.

Kies (en onderhandel) de avond voordien

Kostbare tijd besparen tijdens drukke schooldagen? Kies de avond voordien hun outfit - ondergoed en sokken inclusief - en hang hem al klaar. 's morgens tegenstrubbelingen vermijden? Laat je oogappel zelf één item uitkiezen. Zodra ze naar de lagere school gaan, kun je hen de volledige outfit zelf laten uitkiezen en verder onderhandelen indien nodig. Zet de schoenen die bij hun outfit horen altijd klaar langs de deur.

Kies voor simpele basics

Net zoals bij ons zijn basics onmisbaar in hun garderobe. Ze lossen niet alleen moeiteloos het ‘ik weet niet wat ik moet aantrekken’-probleem op, ze passen ook nog eens bij alle andere items. Snel de deur uit? Kies dan voor basics die makkelijk aan te trekken zijn. Moeilijke ritsen en knopen zijn nefast, sweaters, jeans in stretchstof, leggings en schoenen met klittenband zijn ideaal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer