De brandweer haalt met een kraan de verschillende lagen afval weg en blust wat nog smeult.
Volledig scherm
De brandweer haalt met een kraan de verschillende lagen afval weg en blust wat nog smeult. © Baert Marc

Twee grote afvalbranden in enkele uren tijd in Vorst: buurtbewoners moeten ramen en deuren gesloten houden

In de Brusselse gemeente Vorst woedt sinds 4 uur vannacht een zware afvalbrand in een industriezone langs de Humaniteitslaan. De inwoners van het hele Brusselse gewest werden aanvankelijk aangeraden om uit voorzorg ramen en deuren gesloten te houden. De brandgeur was immers tot enkele kilometers verderop te ruiken. Ondertussen is de brand onder controle en moeten alleen de mensen in de nabije omgeving hun ramen en deuren nog dicht houden.

14 reacties

  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    Het is een bekend gegeven. Eerst het grote geld incasseren en als alles propvol zit, na een tijdje de vuiligheid ergens dumpen of op de één of andere wijze opstoken.
  • Karine Roeland

    5 jaar geleden
    Steven, denk je dat alle illegalen en migranten netjes sorteren? Wij betalen ons blauw, zij hebben niet eens pmd of restafvalzakken. Voor oudere mensen is het niet gemakkelijk om naar een containerpark spuitbussen en dergelijke te brengen. Vroeger kwamen ze (bijna aan huis) kga ophalen, nu moet je naar een containerpark en als je geen wagen hebt trek maar je plan. We betalen steeds meer voor minder dienstverlening.
  • bryon christophe

    5 jaar geleden
    We moeten 150 euro per ton betalen om de oude asbest platen weg te doen en deze worden gewoon in Brussel in de grond gedumpt.De chauffeurs hebben we de beelden getoond op hun gsm. Dit is een geldmaffia en de gewone mens maar betalen.
  • censor

    5 jaar geleden
    laat ons hopen dat de wijngaard van onze "Europese commissaris" gespaard is gebleven van de ramp die Italiê trof, de man die ons leerde op de beurs te spelen, ....
  • Ivan Vanderlinden

    5 jaar geleden
    In Oostende word er gecontroleerd wat je in welke container gooit, m.a.w. voorsorteren ! een laks beleid in Vorst ?