Photo News
Volledig scherm
© Photo News

"Accijnsverhoging op alcohol blijft overheid geld kosten”

BinnenlandDoor de accijnsverhoging op alcoholische dranken van november 2015 heeft de federale overheid in totaal bijna 655 miljoen euro minder ontvangen uit alcohol dan was voorzien. Dat klaagt Vinum Et Spiritus, de Belgische federatie voor wijn en gedistilleerde dranken, drie jaar na het invoeren van de maatregel aan. “De accijnsverhoging schiet daarnaast ook haar doel met betrekking tot volksgezondheid voorbij”, klinkt het.

50 reacties

  • Luc Vancraeynest

    5 jaar geleden
    Bij elke reis naar Duitsland of Spanje koop ik likeuren en mousserende wijnen aan de helft aan onze Belgische prijzen. Diesel tanken is er ook goedkoper. Bijkomend zijn de hotels er ook nog eens veel goedkoper dan onze Belgische kusthotels. Voor maximum 25 euro geniet je al van een Duits of Spaans diner. Zo verliest ons landje heel wat btw, accijnzen, rsz, ...
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Er is niet alleen verlies door de accijnzen op alcohol. Mensen rijden massaal de grens over, kopen niet alleen alcohol maar tanken ook, doen boodschappen en gaan nog vaak eens uit eten omdat het daar veel goedkoper is. België verliest daardoor een veelvoud van de inkomsten uit accijnzen op alcohol. Onze buurlanden varen er wel bij. Nochtans zouden het de slimsten van de klas moeten zijn, onze politici die van de ene dwaasheid in de andere tuimelen.
  • Patrick Bee

    5 jaar geleden
    NVA en zijn rekenwonder .
  • Fonske Beys

    5 jaar geleden
    Hoeveel auto fabrieken gaat Ford sluiten in Europa . Er volgen er nog .
  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    Met de buren om beurt naar Nederland , gezellig, zeer goede kwaliteit men is er zeer vriendelijk en we besparen enkele honderden euro's . Domme ,domme nva regering.