AFP
Volledig scherm
© AFP

13,1 miljoen Congolezen dreigen te sterven door honger

BuitenlandOngeveer 13,1 miljoen mensen in Congo dreigen slachtoffer te worden van ondervoeding door het conflict in het oosten en het centrum van het land. Vorig jaar ging het nog om 7,7 miljoen mensen. Dat staat vandaag in een rapport van de IPC Global Support Unit, die gegevens verstrekt aan organisaties wereldwijd, zoals het Wereldvoedselprogramma van de VN en Oxfam. Ondertussen blijft ebola mensen treffen.

10 reacties

  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Alle “goede doelen organiserenn tegenwoorden ( en vroeger ook) “commerciële” akties die bepaalde heldere geesten verrijken. De media doet mee aan die onnozeligheden en de bevolking of een deel ervan trapt erin. Wie gelooft dat die miljoenen euros ergens hulp zullen bieden is naief, het dient enkel om een bende graaiers zonder werken rijk te maken. En de media speelt het spel mee !!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    En als het dat niet is dan vinden ze wel iets anders uit. Gewoon leugens en bedrog om de mensen geld uit hun zakken te kloppen. Bij mij kunnen ze allemaal de pot met hun humanitair gezever.
  • dominique castelein

    5 jaar geleden
    laat ze naar hier komen,plaats en geld genoeg,calvo zal ze opvangen
  • Richard Roose

    5 jaar geleden
    Ondervoed… in het meest groene en vruchtbare stuk van Afrika. Na miljarden steun uit het buitenland… die verdween in de zakken van hun 'leiders'. Dat ze daar eens hun hand gaan ophouden.
  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Dat ze hun stammenoorlogen ginder daar zelf oplossen. Ze hebben de onafhankelijkheid zelf geëist. En ze blijven daar kweken gelijk konijnen, We geven hen al genoeg geld elk jaar.