Rode Kruis Nederland
Volledig scherm
© Rode Kruis Nederland

Nederlandse Rode Kruis: "Stop met filmen ongeval en bied slachtoffers hulp”

Het Rode Kruis in Nederland roept mensen op om bij ongevallen te helpen in plaats van te filmen. Bijna 90 procent van de Nederlanders vindt het niet acceptabel dat omstanders gewonden filmen na een ongeluk, zo blijkt uit onderzoek dat het Rode Kruis liet uitvoeren. Toch gebeurt het vaak, ook in ons land.

17 reacties

  • Mer Andries

    5 jaar geleden
    Ik neem graag foto's met mijn smartphone, maar wat het plezier is om een ander zijn/haar leed te filmen...dat ontgaat me volledig. Laat het filmen over aan diegenen die hiervoor gestudeerd hebben, namelijk reporters.
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Ik heb geen goed gevoel bij al die narcisten die toch zo graag op hun tijdlijn willen plaatsen "dat ze erbij waren". Anderzijds: ik heb heel lang geleden de cursus "Nijverheidshelper" van het Rode Kruis gevolgd en ik vond die zeer degelijk. Hun tegenwoordige cursus EHBO stelt eigenlijk niet veel meer voor. Het Rode kruis moet zich eens bezinnen: willen ze levens redden of willen ze poen scheppen met het verkopen van de cursus "Nijverheidshelper" aan bedrijven?
  • Peter Straetemans

    5 jaar geleden
    De meesten met een smartphone of iets dergelijk is een zielig figuur die geen leven heeft. Die prullen moeten dringend aan banden gelegd worden want je hoort niets anders meer dan pesten of ongehoord filmen of andere zwakzinnige zaken door zo'n onnozele dingen. En dat men er maar veel en veel hogere boeten opzetten, het zal wel overgaan.
  • Dick van Aggelen

    5 jaar geleden
    Het is te bizar voor woorden, lijkt wel alsof de wereld wordt overstroomd met smartphonezombies. Niet alleen bij ongelukken en branden maar eigenlijk overal. Waren die apparaten maar nooit uitgevonden.
  • Marjan Drappier

    5 jaar geleden
    Hugo je hebt groot gelijk, mensen kijken enkel nog op een smartphone en als ze iets zien dan zien ze dat door de lens van hun smartphone. Je moet eens rondkijken: schermpje kijken als ze te voet zijn, met de fiets rijden, met de auto rijden, aan tafels in restaurants, ouders kijken meer op smartphone dan naar hun kinderen... en oké niet iedereen is zo maar je kan niet ontkennen dat het al de verkeerde kant op gegaan is..