© BELGA

Belfius Insurance-topman ontslagen

Eric Kleijnen is niet langer voorzitter van het directiecomité van Belfius Insurance, de verzekeringspoot van de staatsbank. Zijn mandaat werd per direct beëindigd en Belfius-CEO Marc Raisière neemt ad interim zijn taken over, zo meldt het bedrijf vrijdag. Belfius zegt dat de beslissing ingegeven is om de samenwerking tussen bank en verzekeringen en de digitale strategie te versterken.

adm

Belfius onderstreept al langer het succes van het bankverzekeringsmodel. Om de groei te versnellen, wil de bank-verzekeraar een project starten om de samenwerking tussen bank en verzekering te verdiepen, met behoud van aparte entiteiten en directiecomités. Dat alles moet het bankverzekeringsmodel en de digitale strategie verder versterken en de kostenefficiëntie verbeteren, zegt Belfius in een persbericht.

Daarom besliste de staatsbank om Eric Kleijnens mandaat met onmiddellijke ingang te beëindigen. “De resterende looptijd van zijn mandaat laat immers niet toe dit nieuwe project te voltooien”, klinkt het. Raisière leidde voor hij CEO werd die verzekeringsactiviteiten. “Na afronding van het samenwerkingsproject zal een nieuwe voorzitter van het directiecomité voor Belfius Insurance worden benoemd.”

Volgens de woordvoerster wil Belfius meer samenwerking tussen bank en verzekeraar op digitaal vlak en qua kostenefficiëntie. “We willen dit heel snel doen en daarom heeft de raad van bestuur beslist om Marc Raisière dit te laten leiden.” Er wordt niet bespaard op klanten en personeel, klinkt het. Een van de elementen is bijvoorbeeld de verhuis van personeel naar de Rogiertoren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER