© Marcel Cornelissen

Brood bakken in houtoven

Gezond leven op het ritme van de seizoenen. En dit met respect voor de natuur. Velt geeft ecologisch leven vorm in huis, tuin en daarbuiten. Deze keer bakken we brood in een houtoven...

Marcel Cornelissen

Zaterdagochtend 8 uur te Kinrooi staan 7 leden van Velt-Maasoeter klaar om de klus te klaren: een deeg van 3 kilo met de hand kneden, in bakvormen doen, laten rijzen en dan in de houtgestookte bakoven plaatsen. Steeds onder het toeziend oog van de stoker van dienst. Om 12 uur kwamen dan de 40 prachtige broden uit de oven. Tijdens het afkoelen van de broden genoten we van een meegebracht soepje, kaas en brood met kweepeergelei. En wat deden we in de tussentijd? Luisteren naar de geweldige verhalen van Gerrit, de stoker!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer