Fabien Camus vrij onder voorwaarden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Voetballer Fabien Camus is deze ochtend onder voorwaarden vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Dat heeft zijn advocaat Didier De Quevy bekendgemaakt, en het federaal parket bevestigt. De voorwaardelijke invrijheidstelling gebeurde na het verhoor gisteren van voetballer Anthony Limbombe, "die mijn cliënt volledig buiten verdenking heeft gesteld", aldus de advocaat. De raadkamer van Tongeren had eerder al beslist Camus onder voorwaarden vrij te laten, maar het federaal parket was daartegen in beroep gegaan. De voormalige voetballer van KV Mechelen zou normaal morgen voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) van Antwerpen verschijnen, die zich over zijn vrijlating of verdere aanhouding zou uitspreken.

Camus wordt vrijgelaten, maar moet zich ter beschikking houden van justitie. "De borgsom is woensdagochtend betaald", zegt De Quevy.

De voetballer werd in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie en witwaspraktijken in het fraudeonderzoek in het Belgische voetbal.

bron: Belga