Vlaams minister-president Geert Bourgeois  (N-VA) vanmiddag in het parlement.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) vanmiddag in het parlement. © BELGA

Bourgeois: “Procedure gouverneur Oost-Vlaanderen stoppen kan niet”

De procedure voor het aanduiden van een nieuwe provinciegouverneur van Oost-Vlaanderen is volledig “volgens het boekje” verlopen en kan ook niet zomaar stopgezet worden. Dat heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois in het Vlaams Parlement gezegd. Bourgeois hoopt dat de gemoederen over het gouverneursdossier nu wat kunnen bedaren en dat zijn regering alsnog tot een akkoord kan komen. Opvallend: coalitiepartner Open Vld kwam niet tussen in het debat. 

88 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Open vLD heeft hier haar eigen falen/tekortschieten veroorzaakt. De onbesuisde na-ijver van Rutten om het postje binnen te halen tégen de afspraken van de Vlaamse regering in, bewijzen dat de politieke correctheid van de partij niet veel voorstelt. Bourgeois treedt op zoals het een minister-president betaamt.
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Bourgeois maakt zich helemaal niet belachelijk hij past gewoon de wet toe die is afgesproken en goedgekeurd door het hele parlement. Het moet maar eens gedaan zijn met die vriendjes politiek uit het verleden en zo te zien zijn er nog altijd mensen die daar geen enkel probleem mee hebben, heel merkwaardige mening.
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Bourgeois maakt zich compleet belachelijk.
  • Gerd Van nieuwenhove

    5 jaar geleden
    Ze draaien er hun hand niet voor om om iets terug te draaien als het hun uitkomt ! Gebeurt om de haverklap ... Schijn heiligheid troef bij nva ?
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Dat krijg je als je veel te veel bevoegdheden van nationaal overhevelt naar de verschillende gewesten. Vooral het vlaams parlement is een ruziende, politiek totaal onbekwame kajottersbende. Dat kost u en ik, de middenklasse werknemer en gepensioneerden vele miljarden aan graaiende postjespakkers. Klein landje, 1 parlement is al meer dan genoeg. Zou een tientallen miljarden besparing zijn.