Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Zes op de tien jongeren krijgen financiële duw in de rug

SparenZes op de tien 20- tot 35-jarigen die een woning kopen, krijgen daarvoor een financiële duw in de rug van de ouders. Dat blijkt ook nodig. De banken willen liever geen aankopen volledig financieren, en tezelfdertijd willen jongeren steeds vroeger een eigen nest kopen.

55 reacties

  • Sofie Vandenbriele

    5 jaar geleden
    Wij hebben alles zelf gedaan. Daar ben ik trots op. Eerst moeten leven in een soort kraakpand. Daarin een rijhuis gekocht en verbouwd. Nu een moderne architecturale woning. Ik wil geen hulp en afhankelijkheid.
  • Ricci Latte

    5 jaar geleden
    Ik heb ook een duwtje gekregen hoor, recht de afgrond in ...mijn vader heeft mijn centen achterovergedrukt...
  • Bart De Kever

    5 jaar geleden
    Een huis if bouwgrond kost nu 5 of 6 keer meer dan 25 jaar geleden maar niemand die 5 á 6 keer meer verdient. In 1993 verdiende een arbeider ongeveer 48000 Bfr (€1200) netto per maand terwijl bvb de bouwgrond Bfr1300 (€32,5) per m2 kostte. Dat betekent dat je nu netto €7200 zou moeten verdienen. Jongeren hebben het financieel véél moelijker!
  • Bart Aeck

    5 jaar geleden
    Mijn vriendin en ik krijgen niets van onze ouders. Een huis kopen is enkel voor moederskindjes die hun hele leven nog niets gedaan hebben. Een werkmens kan dit niet betalen.
  • alain schils

    5 jaar geleden
    Hierbij stel ik mij de vraag hoeveel(weinig) de modale werkman(vrouw) kan bijdragen als ze door de regering worden uitgemolken. Zij worden ook in de armoede geduwd.