Twee herfstgerechten met pompoen in één ovenschotel: volwassen én kidsproof versie
Aangeboden door LidlKook je voor het hele gezin, maar hebben de volwassenen zin in iets pittigers? Start met pompoen voor klein en groot, maar werk het in de ene ovenschotel af met schimmelkaas en in de andere met jonge. De twee versies kunnen zelfs samen in dezelfde schotel.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 kleine butternut, in blokjes
300 g gekruid gehakt
2 uien, in ringen
3 el bloem
1/2 tl cayennepeper
2 el verse tijmblaadjes
120 g blauwe schimmelkaas, in blokjes
olijfolie
peper en zout
Voor de kids:
120 g geraspte jonge kaas
40 g pijnboompitten
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 190°C. Meng de cayennepeper door de bloem en hussel er de uiringen door. Bak ze krokant in hete olie. Hussel de pompoenblokjes met een scheutje olijfolie en de tijm en kruid met peper en zout. Bak het gehakt rul in een droge koekenpan.
2. Meng de pompoenblokjes en de blokjes schimmelkaas onder het gehakt.
3. Schep alles in een grote, ingevette ovenschaal. Verdeel er de uiringen over en zet 40 minuten in de oven. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te snel bruin wordt.
Voor de kids:
1. Hussel de pompoen met een scheutje olijfolie, de tijm, de geraspte kaas en het gehakt. kruid met peper en zout.
2. Schep alles in een grote, ingevette ovenschaal. Bestrooi met de pijnboompitten en zet 40 minuten in de oven. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te snel bruin wordt.
Liever een andere ovenschotel? Probeer zeker deze met kabeljauw eens!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
Hobbytuiniers houden hun moestuinen de komende weken maar beter goed in de gaten. Zodra de bodem begint op te warmen, het ’s nachts niet te hard afkoelt en het nu en dan blijft regenen, duiken slakken in groten getale op. Slakkenplagen zijn immers een typisch lentefenomeen. Bouwsite Livios vroeg aan Dirk Criel van Natuurpunt hoe je het beste omgaat met slakken in de tuin. -
Lidl
Geen zin in een saaie boterham 's middags? Deze lunch kleurt je dag!
Kleurrijk, lekker en gezond: deze gevulde pistolets zijn de ideale lunch voor wie graag wat afwisseling heeft. Stevig genoeg om de rest van de namiddag door te komen én ook een reden om de tijd te nemen om van je lunchpauze te genieten aan tafel in plaats van achter je computer. Wedden dat je aftelt tot klokslag twaalf? -
-
Lidl
Lunch deluxe: tartaar van maatjes op bruin brood met een frisse toets
-
Lidl
Ga voor een heerlijke pastaschotel bomvol groente en krokante ham
Zijn jouw kleintjes ook verzot op pasta? Door de fusilli (of: krulletjespasta) te serveren met een bloemkool-wortelsaus en broccolikers, zorg je ervoor dat ze toch genoeg vitaminen binnenkrijgen. De krokante hamblokjes zorgen voor een lekker zoute toets en kunnen met voldoende verbeelding doorgaan voor schepen in een zee van groentjes. Wedden dat iedereen binnen no time zijn bordje leeg eet? -
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
-
Lidl
Ideaal voor een zondagse brunch: luchtige yoghurtpannenkoekjes
-
Lidl
Gezond grillen: bloemkool uit de oven voor bij de BBQ
Bloemkool met witte saus lichtjes beu gegeten? We get it. Met dit receptje maak je geheel Ottolenghi-gewijs een lekker bijgerechtje voor je volgende BBQ-festijn, waarmee je je gasten ongetwijfeld van hun sokken blaast. -
Lidl
Oefenen voor het kerstdiner: ovengebakken kwartels met champagnesaus
Of je nu al het hele jaar uitkijkt naar de feestdagen of liever meteen doorspoelt naar januari: om lekker te eten hoeft er niet altijd een speciale gelegenheid te zijn. Kwartels zijn familie van de fazant en worden gezien als een echte delicatesse. Kruid ze met zoute spek, tijm én een superdeluxe champagnesaus voor een feestelijk tintje. -
Lidl
Krokant schelvishaasje met groene kool-ricottapuree en citroensausje
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer