Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Camera's zullen vanaf 2019 truckers beboeten die inhaalverbod bij regen negeren

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) gaat volgend jaar camera’s installeren om vrachtwagenchauffeurs te beboeten als ze het inhaalverbod bij regen negeren. Dat zegt de minister aan VTM NIEUWS. De camera’s, die in de eerste helft van volgend jaar geplaatst zullen worden, zullen gekoppeld zijn aan een pluviometer die de neerslag meet.

151 reacties

  • Jan Baroen

    5 jaar geleden
    Iedereen 90 kmu en het probleem is opgelost? Personenwagens moeten dus een vierde trager rijden en vrachtwagens mogen gewoon aan hun maximumsnelheid blijven rijden? Hoe kan dit de veiligheid garanderen? Als we nu eens zouden zeggen: personenwagens aan 110 kmu en vrachtwagens aan 80 kmu en een blijvend inhaalverbod voor vrachtwagens zoals het nu bestaat?
  • rolle de muylder

    5 jaar geleden
    het simpelst is bij regen weer iedereen maar dan ook iedereen 90 km per uur en het probleem is opgelost
  • Carine Van den Berghe

    5 jaar geleden
    Is het zo moeilijk om regels op te stellen? Wat denkt u van het volgende: als de zon schijnt mogen de vrachtwagens inhalen. Anders niet. Zo blijven er 364 dagen over om boetes uit te schrijven. Want daar gaat het toch om? Of niet?
  • Eduard Janssens

    5 jaar geleden
    Beboet ook maar de links rijders en andere idioten , de vrachtwagens worden soms gedwongen zo te rijden al keur ik inhalen bij regen ook af
  • José Desplenter

    5 jaar geleden
    Als je de wetten niet kent van Duitsland blijf dan in België kreeg ik enkele jaren terug te horen van de BAG en geen compassie betalen en weg. En nu gaan ze die nog wat meer pamperen schandalig