Geert Asman (PVDA) stelt de nieuwe coalitie van Zelzate voor op een persconferentie.
Volledig scherm
Geert Asman (PVDA) stelt de nieuwe coalitie van Zelzate voor op een persconferentie. © BELGA

Zelzate krijgt eerste PVDA-schepen in België, huidig burgemeester scherp: “Zwarte dag voor Zelzate en België”

Geert Asman wordt in Zelzate de eerste PVDA-schepen van Vlaanderen. Dat is bekendmaakt op een persconferentie. Vanochtend lekte al uit dat sp.a en PVDA in de Oost-Vlaamse gemeente een coalitie zullen vormen. Dat is een absolute primeur: het is de eerste keer dat de Partij van de Arbeid mee aan de macht komt in een Belgische gemeente. Uittredend burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) noemt de nieuwe bestuursmeerderheid “een slechte zaak voor Zelzate en de rest van het land”.

487 reacties

  • Mark Vrijdaghs

    5 jaar geleden
    Voor zover ik weet is er nooit een cordon sanitaire rond de PVDA geweest. Dus is het cordon niet doorbroken tenzij een rechtse partij verkiest om met het Vlaams Belang in zee te gaan.
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    marcel mampaey, het klopt als een bus wat u schrijft, maar u vergeet wel even te vermelden dat die partij die u o zo bejubeld, genaamd N(V)-Blabla, net zoals de andere tradopartijen VOOR het cordon rond VB was en nog altijd is.
  • Lydie Teblick

    5 jaar geleden
    Peter Mertens en Geert Asman vertrekken naar Noord Korea om hun felicitaties in ontvangst te nemen ! Geld krijgen ze niet want hij heeft er geen !
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Roger Pingeon, betaald u, als bestuurder van een KMO, elk jaar ca. 30% vennootschapsbelastingen en 30% dividendbelasting aan de gemeente of aan de staat? Het gaat hier immers over de gemeente Zelzate. En Zelzate is België niet, net zo min als dat Arcelor een KMO is.
  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    in Zelzate hebben MENSEN gekozen in Ninove hebben MENSEN gekozen wat is het verschil zijn die 45 PROCENT in Ninove van die MENSEN dan allemaal slecht STOP toch met die onzin van een cordon .als een partij een slecht beleid heeft in een gemeente of stad zullen de inwoners ze wel wegstemmen zonder de betuttelende vinger van een of andere partij.