© Gregory Van Gansen

EUROMILLIONS BASKET LEAGUE. Bergen blijft in spoor Oostende, Antwerp haalt uit in Aalst

Op de achtste speeldag in de hoogste nationale basketbalafdeling heeft Bergen zaterdag met 85-66 gewonnen van Leuven. De Henegouwers blijven zo in het spoor van leider Oostende, dat vrijdag al met 55-70 ging winnen bij Limburg United. De landskampioen heeft één punt voor op Bergen.

Met 18 punten en 11 rebounds kon Brandan Stith na de match de beste statistieken voorleggen, maar de Leuven Bear stond dus in het verliezende kamp. Quinton Upshur (15 ptn), Sander Van Caeneghem (11), Allyn Fuller Hess II, Chris Jones, Idris Lasisi en Uros Nikolic (allen 10) trokken Bergen over de streep.

Antwerp had nog maar vier wedstrijden gespeeld en won er daar slechts twee van, maar haalde in zijn vijfde wedstrijd van het seizoen wel heel hard uit. Op het terrein van Aalstar wonnen de Giants met 71-106. Bij de rust stond Antwerp al 27-53 voor en in het derde kwart werd de kloof nog uitgediept (43-80). Het werd ook nog 43-83, waarna de Oost-Vlamingen toch nog wat van de achterstand afknabbelden.

Dave Dudzinski (20 ptn), Paris Lee (18) en Tyler Kalinoski (18) leverden de stevigste bijdragen aan de Antwerpse zege. Ondanks de zware nederlaag stond de topscorer van de partij toch bij de thuisploeg: Zach Tomas kwam aan 21 punten.

Mechelen-Brussels eindigde op 87-97. Charleroi ging vrijdag met 55-72 winnen in Luik.