Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © EPA

Zeker zeven doden bij vuurgevechten in Gazastrook, Netanyahu breekt bezoek aan Frankrijk af

Bij gevechten tussen Israëlische soldaten en Palestijnse militanten zijn in de Gazastrook zeker zeven doden gevallen, zo is vernomen uit Palestijnse bronnen. Onder de doden zijn twee commandanten van de islamistische Hamas, aldus Palestijnse functionarissen. Ook is een Israëlische soldaat is om het leven gekomen. Dat bevestigde het Israëlische leger in de loop van de nacht. Gevreesd wordt dat het incident de spanningen tussen Israëli’s en Palestijnen weer zal doen oplaaien. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu keerde gisterenavond vanuit Frankrijk vervroegd terug naar Israël.

11 reacties

  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    @ Edmond Dillen, Palestina komt van de Filistijnen die er reeds voor christus woonden. En achteraf zijn de joden (uittocht van Egypte) er gekomen. Van wie zou het land dan zijn?
  • joseph kellens

    5 jaar geleden
    Sedert t ontstaan vd islam zijn er 1400 jaren geleden heel wat godsdienstoorlogen geweest. De christenen waren er voor de islamieten en de joden voor de christenen. Ik ben niet gelovig , maar ken wel de geschiedenis. Geef ad palestijnen eens n stukske grond v een vd heel rijke islamieten, waarom willen rijke saudis en Qatarezen ,die elkaar ook haten als kat en hond, de palestijnse kwestie ook niet oplossen,denk maar eens na.
  • Hafi Bouu

    5 jaar geleden
    Dit is geen oorlog maar moord op onschuldige mensen die in een open gevangenis wonen
  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    als de tegenstander van hamas dezelfde trukken gebruik als zij is het een laffe aanval. dat ze eens eerst gematigd worden en stoppen met Israël te beschieten.
  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    De originele naam van Israel is Judea al sinds de Romeinen de gebieden daar bezetten ver voor de Christelijke jaartelling, de Palestijnse Staat is een zelf uitgeroepen gebied in de jaren '80 van vorige eeuw dus wie zijn land zou het dan zijn?