Een huis brandt compleet uit in Malibu.
Volledig scherm
Een huis brandt compleet uit in Malibu. © Photo News

“Dodelijkste bosbranden in geschiedenis van Californië”: al 44 doden en honderden vermisten

De zware bosbranden in Californië hebben inmiddels al aan 44 mensen het leven gekost. Volgens sheriff Kory Honea van Butte county gaat het om de dodelijkste bosbranden in de geschiedenis van de staat sinds de registraties zijn begonnen. 

24 reacties

  • Jan Sierens

    5 jaar geleden
    Trump een andere staatshoofden zouden beter wat met investeren in brandbestrijding en natuurbeheer ipv miljarden uit te geven aan straaljagers.
  • serge vansteenkiste

    5 jaar geleden
    Het zich op de verbrande wagens deed me denken aan Oradour sur Glane, erg of je nu rijk bent of niet voor de eersten zal het geld het leed wat verzachten.
  • Jonas Gent

    5 jaar geleden
    Dat is te wijten aan slecht bosbeheer. Je moet met sectoren werken, zodat branden niet vrij kunnen verspreiden. Daarin heeft Trump gelijk, alleen beseft hij niet dat bosbeheer grotendeels zijn bevoegdheid is en niet die van Californië.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De tweet van Trump is absolute nonsens. In de media in de VS werd er op gewezen dat 60% van het bosbeheer onder federale bevoegdheid valt. Van het resterende deel is dan weer 2/3 een private aangelegenheid. Californië heeft zelf nauwelijks iets te zeggen aan zijn bosbeheer. En het is de federale overheid die het zo geregeld heeft.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Deze brand vraagt toch wel meer dan om brandweerlui alleen. Ze zullen te weinig water hebben ... ook een groeiend probleem in sommige staten in de VS.