Vooral het medicijn Rilatine is bekend. Daarnaast is er ook het minder bekende Equasym.
Volledig scherm
Vooral het medicijn Rilatine is bekend. Daarnaast is er ook het minder bekende Equasym. © Photo News

Aantal ADHD-jongeren dat Rilatine slikt stabiel, maar ze nemen steeds hogere dosis

MedischHet aantal jongeren dat medicatie neemt om de hyperactiviteitsstoornis ADHD onder controle te krijgen, blijft stabiel. Meestal gaat het om het medicijn Rilatine. De gemiddelde dosis die ze slikken is de voorbije 10 jaar wel gestegen. Dat schrijft VRT op basis van cijfers die de Socialistische Mutualiteiten verzamelde bij zijn leden.

8 reacties

  • Marquita Verbrugghe

    5 jaar geleden
    raar ,bepaalde landen wordt dit al jaren niet meer gebruikt ,soms zelfs verboden, bachbloesems , cbd, voeding , etc genoeg werkende alternatieven,ik verlies al heel mijn leven mijn concentratie als het voor mij saai is, dit was in school zo en intss 51 jaar en dit is nog zo. voor mij is dit nooit geen probleem geweest.
  • wendy maertens

    5 jaar geleden
    Mijn zoontje heeft ernstige ADD en kan zich niet concentreren! Op school verplichten ze mij bijna om hem relatine te laten nemen maar ik sta niet achter die drugs. Ik zocht en vond een alternatief 'bachbloesems' en hij is ermee gered.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    geen geld voor normaal ontbijt Waar 70% van probleem zou minderen Pillenindustrie Die enkel zou erge gevallen ;; korte periode om concentratie !
  • Jan hertogs

    5 jaar geleden
    Eens beginnen bij de ouders...
  • Ken Brands

    5 jaar geleden
    Adhd is niet alleen Hyperactiviteit. Maar zoveel suikerinname is zeker niet goed. Ik ben nu 29 en ik heb nog steeds problemen met Add.