Weervrouw Jill Peeters.
Volledig scherm
Weervrouw Jill Peeters. © VTM Nieuws

Jill Peeters: “Meer en hevigere bosbranden zijn het nieuwe normaal”

In Californië woeden de hevigste bosbranden in bijna honderd jaar. Volgens Jerry Brown, gouverneur van Californië, zullen er in de toekomst nog veel bosbranden volgen. Weervrouw Jill Peeters bevestigt zijn vermoeden: “Hij heeft zeker gelijk.”

33 reacties

  • Jurgen Van Den Bergh

    5 jaar geleden
    Sorry hoor beste Jill, maar de meeste bosbranden zijn aangestoken!
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    In 40jaar tijd is het 1 graad opgewarmt, en dat simpel weervrouwtje gaat het eens komen zeggen ze, ze kan het weer nog geen 2 dagen juist voorspellen.
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Kirsten,cyclussen gaan over eeuwen;in het huidige geval gaat het veel sneller over jaren..en dat is onnatuurlijk.Normaal was het al koeler dan een eeuw geleden en het omgekeerde gebeurde...maar ja,parels voor de zwijnen blijkbaar wat ik hier zeg.
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    - Mevr. J.Peeters, meng je a.u.b. niet in een politiek spel. Wijlen Armand Pien heeft zijn berichtgeving qua radioactieve neerslag uit Tsjernobyl moeten herzien door politieke inmenging . De waarheid mocht niet gezegd worden! - Niet alle bekende wetenschappers zijn het eens met de onderzoeksresultaten qua opwarming v/d aarde. Erger nog, zij krijgen hun naam niet geschrapt uit de lijst van meewerkende professoren. (Bron: 2 x Nat.Geo.)
  • Wilfried Mattheus

    5 jaar geleden
    Tja, het weer voorspellen is als voorspellen waar er dampbellen in heet water ontstaan. het globaal klimaat voorspellen is als voorspellen hoe heet het water wordt. Regionaal de effecten van de klimaatwijziging voorspellen lijkt al meer op het voorspellen waar er dampbellen in heet water ontstaan...