Syrische vluchtelingenkinderen in een Turks vluchtelingenkamp. Archieffoto.
Volledig scherm
Syrische vluchtelingenkinderen in een Turks vluchtelingenkamp. Archieffoto. © REUTERS

Rekenkamer: Europese steun aan Syrische vluchtelingen in Turkije kan efficiënter

De Europese steun voor de opvang van Syrische vluchtelingen in Turkije kan volgens de Europese Rekenkamer duidelijk efficiënter. Ongeveer de helft van de gefinancierde humanitaire projecten hebben tot dusver niet het geplande effect, klinkt het vandaag in een rapport. De middelen kunnen beter ingezet worden.

11 reacties

  • Fatima Dirkx

    5 jaar geleden
    Met het geld is een mooie luchthaven gebouwd.
  • Youssef DE WITTE

    5 jaar geleden
    Europese rekenkamer, laar ons aub niet lachen, als je weet dat Turtelboom daar in zit en daar ongeveer 20.000 euro per maand vergoeding voor krijgt, belastingsvrij, dan moeten ze af en toe wel ne keer in het nieuws komen, kwestie van een beetje geloofwaardig te zijn..afschaffen die handel
  • Frank Van den Bulck

    5 jaar geleden
    Worden we nog niet genoeg uitgemolken door die Europese graaiers ?
  • Jan Koek

    5 jaar geleden
    Europese regering is een naïeve groep bureaucraten. Die kunt ge alles wijsmaken terwijl er hoogstwaarschijnlijk 1000en pseudo organisaties rijk worden van die europese steun. Er is totaal geen controle wat er met het belastingsgeld van de EU burger gebeurt. Maar iedereen zit daar in zijn ivoren toren.
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Dacht Merkel nu echt dat een dictator 3 miljard van de EU zou gaan spenderen aan vluchtelingen? Hij vangt ze op, het geld, niet de vluchtelingen.