De Britse premier Theresa May.
Volledig scherm
De Britse premier Theresa May. © REUTERS

Van “voorzichtig optimisme” tot “nog lang geen akkoord”: brexitgesprekken blijven aanslepen ondanks nachtelijke onderhandelingen

"Een akkoord is mogelijk de komende 24 tot 48 uur, maar helemaal zeker is het niet.” Die boodschap van “voorzichtig optimisme” gaf de kabinetschef van de Britse premier Theresa May vanmorgen mee op de BBC-radio over de brexitonderhandelingen. Andere, Europese bronnen waren afgelopen nacht minder optimistisch en spraken over “substantiële meningsverschillen”. Ultiem twistpunt in de gesprekken blijft zoals steeds de kwestie van de Ierse grens.

5 reacties

  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Allemaal zever, de Britten zullen niet betalen en gaan eruit ondanks alle tegen sprutelingen van EU
  • guido vangheluwe

    5 jaar geleden
    inderdaad nieuw referendum en nu met de zaken die kloppen je zou iets gaan zien
  • Filiep Lapeire

    5 jaar geleden
    Dat de Britten eruit stappen zonder voorwaarden het zal hen de minste problemen er een kosten en het beste resultaat opleveren en wanneer mocht blijken dat ze het goed stellen oei dan zullen er nog veel anderen volgen, einde Europa!
  • Mathieu Peeters

    5 jaar geleden
    Gooi die onbekwame trien gewoon buiten, die egoiste, en laat opnieuw referendum uitvoeren. Dan weet ze opeens dat ze haar dwaas gezicht niet meer moet laten kijken in de politiek, zo een onbekwaam iemand.
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Goede zaak!