De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret staat vanaf vandaag opnieuw terecht voor moord. In mei 2008 werd Fourniret al veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op zeven vrouwen (Archiefbeeld uit 2008).
Volledig scherm
De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret staat vanaf vandaag opnieuw terecht voor moord. In mei 2008 werd Fourniret al veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op zeven vrouwen (Archiefbeeld uit 2008). © AFP

‘Monster van de Ardennen’ Michel Fourniret staat terecht voor moord op jonge vrouw na vondst 20 kilo goud

De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret staat vanaf vandaag opnieuw terecht, voor de moord op Farida Hammiche in 1988. Fourniret zou de vrouw hebben vermoord om de buit van een beruchte overvallersbende te bemachtigen. Met het geld uit de buit kocht Fourniret verschillende eigendommen, waar achteraf de lichamen van zijn latere slachtoffers gevonden werden. Het lichaam van Farida werd nooit teruggevonden. 

3 reacties

  • Kleine garnaal

    5 jaar geleden
    De vrouw van Fourniret zit vast. De vrouw van Dutroux mag shoppen in Knokke...
  • paul van gele

    5 jaar geleden
    Met de overschot van het goud had hij toch zijn straf kunnen afkopen. Zo werkt het gerecht toch hier. En zo leefde hij nog lang en gelukkig in zijn kasteel.
  • Kris Vansevenant

    5 jaar geleden
    Hadden ze hem na zijn eerste veroordeling lang genoeg opgesloten zou er heel wat leed bespaard zijn. Die tweede kans politiek werkt niet bij mensen die geen empathie hebben.