In minder dan 24 uur kwamen zeven Palestijnen om het leven door Israëlische aanvallen.
Volledig scherm
In minder dan 24 uur kwamen zeven Palestijnen om het leven door Israëlische aanvallen. © AFP

Palestijnen kondigen eenzijdig staakt-het-vuren aan na geweld in Gazastrook

Na de beschieting van Israël met raketten en de luchtaanvallen van de Israëlische luchtmacht in de Gazastrook hebben militante Palestijnen eenzijdig een staakt-het-vuren afgekondigd. Egypte had voor het bestand gepleit, verklaarden Hamas en andere militante Palestijnse organisaties dinsdag in Gaza. Een woordvoerder van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wilde geen commentaar kwijt.

4 reacties

  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Steeds hetzelfde gekende hamas stramien, een staakt het vuren om de wapenvoorraad aan te vullen, en nadien krijgt de agressie terug vrije teugel...
  • joseph verbeke

    5 jaar geleden
    400 raketten afschieten en dan verwonderd zijn dat ze het aan de andere kant op hun heupen krijgen.Ze kondigen eenzijdig een bestand af omdat ze waarschijnlijk niet genoeg raketten meer hebben en wachten tot de volgende levering uit Iran.Eens genoeg materialen zal het er weer tegenaan, gaan want ze willen ,zoals Iran zegt Israel vernietigen!
  • Pedro Gonzalez

    5 jaar geleden
    Eerst raketten afvuren op Israël en dan eenzijdig staakt het vuren uitroepen. Denken de Palestijnen dat de Israëliërs nu echt zot zijn geworden?
  • Avril Pencée

    5 jaar geleden
    Voila sé, ze hebben hun lesje weer geleerd. Ik als Israëli zou er anders vanavond nog en schepje bovenop doen.
  1. TERUGLEZEN GAZA. Israël telt recordaantal trucks met hulpgoederen Gaza - Hamas-bron: “Israëli’s niet geïnteresseerd in wapenbestand”

    TERUGLEZEN GAZA. Israël telt recordaan­tal trucks met hulpgoede­ren Gaza - Ha­mas-bron: “Israëli’s niet geïnteres­seerd in wapenbe­stand”

    Het Israëlische voorstel dat Hamas ontving van de Qatarese en Egyptische bemiddelaars voldoet niet aan de eisen van de Palestijnse facties, aldus Hamas. Het voorstel zal desondanks toch worden bestudeerd, klinkt het in een verklaring van de terreurbeweging, en er zal een antwoord aan de bemiddelaars overhandigd worden. Israël meldt intussen dat het dinsdag recordaantal vrachtwagens – 468 in totaal – met humanitaire hulp Gaza heeft laten binnengaan. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 9 april terug.
  2. ANALYSE. Hoe een Jordaanse prinses mee voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook kan zorgen
    PREMIUM
    8

    ANALYSE. Hoe een Jordaanse prinses mee voor een staakt-het-vu­ren in de Gazastrook kan zorgen

    De wereld houdt z’n adem in: Zal Israël reageren op de Iraanse aanval? Hoe zou het dat kunnen doen? En hoe zou Iran daar dan weer op reageren? De vrees voor escalatie is groot, maar het zou ook kunnen dat die aanval voor een doorbraak in de andere richting zorgt. Dat een staakt-het-vuren op de Gazastrook waarschijnlijker wordt. Onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden legt uit hoe die schijnbaar tegenstrijdige loop der feiten zich zou kunnen voltrekken — en wat een Jordaanse prinses daarmee te maken heeft.