Plasma geven is pijnloos. Omdat afname gebeurt met een speciaal toestel, moet je daarvoor wel naar een donorcentrum van het Rode Kruis.
Volledig scherm
Plasma geven is pijnloos. Omdat afname gebeurt met een speciaal toestel, moet je daarvoor wel naar een donorcentrum van het Rode Kruis. © Vanderveken

Grote vraag naar plasma: Rode Kruis wil extra donorcentra openen

Na een grootscheepse sluitingsoperatie van plasmacentra het voorbije decennium, bekijkt Rode Kruis Vlaanderen (RKV) nu waar er nieuwe centra kunnen openen. De vraag naar plasma in Vlaanderen is namelijk enorm gestegen. Dat schrijven Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.

8 reacties

  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Winst voor kleine groep Moet opbrengen 20km rijden om gratis plasma of bloedplaatjes Het plaatsen nabij ziekenhuis dat kan doen terwijl je op bezoek gaat bij iemand A nee gedaan Jette +andere centra!
  • Gerrit De Meyer

    5 jaar geleden
    Ik heb jaren bloed gegeven in een regionaal centrum. Dit werkte prima. Na afschaffing hiervan zou ik 45 km verder moeten gaan of tevreden moeten zijn met rondreizende afname. Ik heb dit één keer gedaan. Het verliep enorm chaotisch en je wordt er behandeld als een hond. Ik ben er dus mee gestopt.
  • Pascale Dehaes

    5 jaar geleden
    Als donor ging naar Jette nu moet ik naar Aalst das idd niet leuk !
  • Tomy Janssens

    5 jaar geleden
    Terug het bewijs, In België enkel beslissingen voor vandaag maar geen voor de toekomst.
  • erik vercammen

    5 jaar geleden
    Misschien toch Holebi’s niet discrimineren en ze toelaten ook bloed te geven! Want dat is eens stigma die ongevraagd door het Rode Kruis wordt opgelegd!