Een verwoeste auto bij een uitgebrand huis en tuin in Paradise.
Volledig scherm
Een verwoeste auto bij een uitgebrand huis en tuin in Paradise. © Photo News

Aantal slachtoffers bosbranden in Californië loopt op tot vijftig, maar ook nog altijd honderden vermisten

Het aantal slachtoffers van de bosbranden in Californië is gestegen tot vijftig. In Noord-Californië werden in het zwaar getroffen stadje Paradise weer zes lichamen geborgen. Het aantal dodelijke slachtoffers enkel in die regio liep zo op tot 48, aldus Kory Honea, de sheriff van Butte county. Enkele dagen geleden werden ook in Malibu twee lichamen ontdekt, wat het totaal aantal doden nu op vijftig brengt. Het dodental kan door het hoge aantal vermisten nog fel oplopen, waarschuwen de hulpdiensten.

5 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    men zegt wel dat het de ergste zijn ooit, maar men is 2017 al vergeten ? Het is niet omdat Malibu mee in de klappen deelt dat het de ergste zijn. Ook vorig jaar ging een hele stad in vlammen op, naast enkele dorpen. Volgens US rapporten was 2017 de 3e ergste ooit, en deze is nog altijd niet van deze omvang als 2017. Maar het luxe resort van de sterren is wel getroffen en dan doet men er nog een schep bovenop.
  • Rayan El Arami

    5 jaar geleden
    Plunderaars of niet. Ik kan niet begrijpen dat mensen niet tijdig evacueren. Zeker als je kinderen en (huis)dieren hebt. Het minste dat je wel kan doen is zorgen dat die ruim op tijd in veiligheid gebracht worden. Keer daarna desnoods in je eentje terug maar zorg toch eerst dat de levens waar je verantwoordelijk bent, niet bedreigd worden.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Een rampgebied. Nu pas ?
  • serge vansteenkiste

    5 jaar geleden
    Hij is redelijk laat om het uit te roepen als rampgebied hulp van buitenaf als alles al platgebrand is.
  • rene vreys

    5 jaar geleden
    NIEMAND wenst dit iemand toe , maar als ge de beelden bekijkt waar er overal gebouwd is illegaal of niet dat is om moeilijkheden vragen .