Alweer ellende op Antwerpse Ring door ongeval met vijf voertuigen in Berchem

Door een ongeval op de Antwerpse Ring richting Nederland waren woensdagochtend drie van de vijf rijstroken een tijdlang versperd. Ter hoogte van Berchem botsten drie personenwagens, een vrachtwagen en een bestelwagen. Het verkeer moest er over twee rijstroken. Rond 9u werd het ongeval afgehandeld.

jtp

Het ongeval gebeurde rond 7.50 uur en leidde tot lange files op de E17, de E19 en de A12. “Het verkeer stond stil omdat twee rijstroken in Berchem, net als Antwerpen-Oost een van de drukste punten van het land, ruim onvoldoende is tijdens de ochtendspits”, zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum.

Omrijden naar het noorden kon via de Liefkenshoektunnel, die tolvrij werd gemaakt tot 9u45. Verkeer op lange afstand van Gent naar Hasselt werd aangeraden om te rijden via Brussel. Eerder op de ochtend was ook voor het verkeer vanuit de Kempen naar Antwerpen al flink wat hinder ontstaan door een ongeval op de E313.

Ook dinsdag was er al grote verkeershinder op de Antwerpse Ring, toen was de weg er een tijdlang volledig versperd door een ongeval met vier vrachtwagens. De bestuurder van een veegwagen merkte een file te laat op en moest een ruk aan zijn stuur geven om een zware klap te vermijden. Hij week uit naar links en veroorzaakte zo een aanrijding met nog eens twee vrachtwagens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkeersnieuws Antwerpen