Het hele gezin smult van deze minipizza's met kleine twists voor de kids
Aangeboden door LidlMinipizza’s zijn de perfecte lekkernij voor een gezellig familiemoment aan tafel. De oudjes maken hun versie met chorizo en rucola, de kids met plakjes salami en ananas. Iedereen blij!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Voor het deeg (of kant en klaar pizzadeeg):
wit broodmix
olijfolie
gedroogde oregano
Voor de ouders:
425 ml gepelde tomaten
2 sjalotten, fijngesnipperd
100 g pikante chorizo, in plakjes
1 gele paprika, in reepjes
150 g ricotta
40 g rucola
peper
Voor de kids:
100 g salami, in plakjes
120 g ananas uit blik, in stukjes
1 bol mozzarella, in stukjes
handvol basilicumblaadjes
Zo maak je het:
1. Bereid de broodmix zoals vermeld op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het deeg in 8 kleine porties. Bestuif elke portie met bloem en rol uit, bedruppel met olijfolie en bestrooi met de oregano. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 15 minuten in de oven.
2. Bak de sjalotjes in olijfolie glazig. Giet er het blik tomaten bij en laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.
3. - Ouders: Besmeer elke pizzetta met de tomatensaus. Beleg met de chorizo en de paprika en verdeel er de ricotta over. Kruid met peper en zet 10 minuten in de oven. Werk af met de rucola.
- Kids: Besmeer elke pizzetta met de tomatensaus. Beleg met de salami en de ananas en verdeel er de mozzarella over. Zet 10 minuten in de oven. Werk af met de basilicumblaadjes.
Zin in meer pasta? Probeer dan onze mezzelune!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Zin in een klassieker, maar dan anders? Serveer lamskroon met Belgisch abdijbier
-
Lidl1
Creatief met gehakt? Midden-Oosterse balletjes met Libanese labneh zijn een verrassend hapje
Gehaktballetjes zijn verrassend veelzijdig. Met de juiste kruiden en garnituur transformeer je ze tot een volwaardig gerecht of zelfs tot een exotisch hapje. In dit geval: tot Midden-Oosterse bites afgewerkt met Libanese labneh. -
Lidl
Back-to-schoolblues? Verwen je kroost met een lekkere aardappelpizza
Hebben je kids alweer nood aan vakantie? Dan is deze pizza met een twist een goed idee. De bodem maak je met aardappels, voor het beleg gebruiken we champignons, rode paprika, ansjovis en geraspte mozzarella. -
-
Lidl
Afkoeling nodig? Deze frisse meloensalade zet je binnen 5 minuten op tafel
-
Livios
Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoorde manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”
Leuven kampt al maanden met een serieuze muizenplaag. Herkenbaar? Zie jij ook regelmatig knaagdieren door je tuin rennen? Of is er geknaagd aan voedselverpakkingen in je kelder of tuinhuis? Bouwsite Livios vroeg aan Dirk Criel van Natuurpunt hoe je op een duurzame én diervriendelijke manier muizen en ratten weert – of hoe je voorkomt dat je er überhaupt ooit last van hebt. -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
-
Lidl
Geen inspiratie? Deze Belgische klassieker brengt de lente op je bord
-
Livios
Vermijd tot 20% rendementsverlies: zo reinig je je zonnepanelen (niet)
Voor een optimaal rendement van je zonnepanelen, is een regelmatige onderhoudsbeurt geen overbodige luxe. Maar hoe vaak moet je je zonnepanelen reinigen? Welke producten gebruik je daarvoor? En kan je dit zelf doen? Deze tips van bouwsite Livios helpen je op weg. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Lidl
Zomerse lunch à la Scandi: krokante desemtoast met zalm en komkommersalsa
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer