Het lichaam van Corrie Van der Valk werd gevonden in een anoniem graf in Bois-de-Villers, een dorp bij Namen.
Volledig scherm
Het lichaam van Corrie Van der Valk werd gevonden in een anoniem graf in Bois-de-Villers, een dorp bij Namen. © Photo News

Speurders willen in ons land tot 135 lichamen laten opgraven en identificeren

De Cel Vermiste Personen gaat proberen om 135 anoniem begraven lichamen alsnog te identificeren. Het gaat om mannen en vrouwen die sinds 1975 in ons land werden begraven.

8 reacties

  • Roeland Van de Wal

    5 jaar geleden
    Sinds wanneer bestaat DNA identificatie eigenlijk in België? Had men niet vanaf dan het DNA kunnen afnemen van deze overledenen en linken aan die graven tot er een oplossing was? Nu moeten ze opgegraven worden.Zoals gewoonlijk is er natuurlijk weer weinig of geen communicatie met andere EU landen.
  • Bruno Draulans

    5 jaar geleden
    Dirk van Dessel:bedenk even wat een impakt dat heeft op een gezin, als een gezinslid vermist wordt. Buiten het gemis en onzekerheid is er ook nog de administratie, die er van uit gaat, dat de persoon nog leeft. Dwz elk jaar een belastingsbrief, geen mogelijkheid om opnieuw te huwen, enz. Door het koppelen van buitenlandse databeses komen nu linken boven.
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    eindelijk licht in het onderzoek naar de Bende van Nijvel......de reus die komt......
  • gustaaf carpels

    5 jaar geleden
    Heel goed bezig die cel van vermiste mensen. En natuurlijk hebben die anonieme doden recht op hun identiteit als we dat via dna kunnen vaststellen waarom dan moeilijk doen.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Wat een verbrassing van ONS belastingsgeld.