Proximus League - KV Mechelen haalt het nipt van Lommel

door
Belga
Leestijd 1 min.

KV Mechelen is zaterdag met een 3-2 zege tegen Lommel begonnen aan de terugronde in de Proximus League (1B). De bezoekers speelden meer dan een helft met een man minder, maar wisten zich toch terug in de match te knokken. De winnaar van de eerste periodetitel kwam al na zes minuten op voorsprong, De Camargo kopte raak. In de 42e minuut kreeg Bitsindou een tweede gele kaart na het uitdelen van een tik aan De Camargo, waardoor Lommel voor een extra lastige taak kwam te staan.

Twee minuten ver in de tweede helft zette Swinkels de 2-0 op het scorebord. Meteen daarna lukte Rocha de aansluitingstreffer. En Brebels lukte in de 62e minuut zowaar de 2-2. Van Damme (85.) hield uiteindelijk toch de drie punten thuis.

Voor Malinwa, leider met 33 punten, is het de negende competitiezege op een rij. Lommel is vijfde met 19 punten.

Vrijdag won Union met 1-2 op het veld van OH Leuven en eerder zaterdag haalde Tubeke het met 3-2 van Roeselare. Zondag gaat Beerschot Wilrijk op bezoek bij Westerlo.

bron: Belga