BELGA
Volledig scherm
© BELGA

‘Gele hesjes’-protest tegen hoge dieselprijzen verloopt onrustig: relschoppers vallen tv-ploeg aan en steken palletten in brand, E19 intussen vrijgemaakt

In Wallonië zijn er dinsdagnacht verschillende opstootjes geweest met ‘gele hesjes’, de beweging die lagere dieselprijzen eist. In de provincie Henegouwen werd een nieuwe crisisprocedure in gang gezet. Een televisieploeg moest het ontgelden bij verschillende individuen die zich “agressief” opstelden. Sinds 4 uur vannacht is de E19 in Mignault terug open voor verkeer. 

49 reacties

  • Werner Gielis

    5 jaar geleden
    dit is gewoon krapuul dat ambras zoekt en daar zijn alle redenen goed voor, dus heren ordehandhavers geen compassie, laat ze voelen wat ze willen nl een goed pak rammel
  • Roger Rymen

    5 jaar geleden
    In Vlaanderen werken de mensen om hun facturen te kunnen betalen.
  • Johan Vercarre

    5 jaar geleden
    Letterlijk het grof geschut inzetten tegen deze idioten is meer dan op zijn plaats.
  • Mario Knapen

    5 jaar geleden
    Brandstof depots bezetten is niet de juiste manier om de protesteren tegen deze regering van bandieten en bedriegers. Men zou veel beter het ministerie van financien bezetten en daar alles platleggen en platgooien.
  • Randolph Kellens

    5 jaar geleden
    Pff, olieprodukten kunnen niet duur genoeg zijn. Hoe duurder ze zijn, hoe groter de motivatie om het desastreuze pad der fossiele brandstoffen te verlaten, en hoe beter de wereld af zal zijn.