© AP

IKEA schrapt mogelijk tot 120 banen in België, maar wil wereldwijd 30 nieuwe winkels in steden openen

IKEA Belgium gaat mogelijk 100 tot 120 jobs in België schrappen. Dat zal vooral gebeuren in het hoofdkantoor in Zaventem en op de personeelsdiensten in de winkels.

CWIL

Nele Bouchier, woordvoerder van IKEA in België, benadrukt dat de meubelgigant de eventuele ontslagen betreurt. “We proberen het cijfer van de 100 à 120 jobs nog naar beneden te krijgen”, zegt Bouchier. “Maar deze aankondiging is nodig omdat onze kosten sneller stijgen dan de verkoop. De kleinhandel verandert nu eenmaal in een razendsnel tempo. Mensen kopen meer producten via het internet.”

© REUTERS

IKEA wil naar eigen zeggen ‘toegankelijker en betaalbaarder’ worden, en wil ook meer inzetten op e-commerce. “IKEA is ook van plan om in dertig steden stadswinkels te openen die kleiner zijn dan de huidige IKEA-winkels”, zegt Nele Bouchier. “In de stad wonen meer mensen. Door winkels in de stad te openen, gaan we dus zelf naar onze klanten toe. In de stad is er minder oppervlakte beschikbaar, vandaar dat de winkels er kleiner zullen zijn.”

IKEA in Antwerpen?

In mei vorig jaar maakte IKEA bekend dat het een nieuwe winkel wilde openen op de Havana-site langs de Noorderlaan in Antwerpen. In december vorig jaar stuurde IKEA zelf een persbericht om te melden dat die plannen werden afgeblazen, vanwege het “steeds snellere retaillandschap, het wijzigende consumentengedrag en het stijgende belang van e-commerce.”

Op de vraag hoe het nu met die plannen voor een nieuwe IKEA-winkel in de stad Antwerpen zit, wou Bouchier geen commentaar kwijt. “Er is geen verdere info over dat dossier”, zegt ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER