© Photo News

Club-trainer Leko heeft veel slecht nieuws over Brugse flankspelers, zoon Fadiga krijgt zijn kans

Met acht wedstrijden op 35 dagen tijd staat Club opnieuw voor een razend drukke periode. En laat het nu net zijn dat Leko kampt met een blessuregolf van jewelste. Danjuma, Dennis, Vlietinck, Diatta, Cools, Vossen en Denswil: allen zijn ze out voor Zulte Waregem. Blauw-zwart mist in totaal maar liefst vijf flankspelers, terwijl de creatieve en lopende vleugels van Club net cruciaal zijn in het systeem van Leko.

Junior Verbeeke

“Het is inderdaad geen perfect scenario”, zuchtte de Kroaat. “Maar tegelijkertijd is dit een kans voor anderen om zich te tonen. We zullen onze best beschikbare elf aan de aftrap brengen, al moeten we wel een oplossing vinden om dat in een bepaald systeem te brengen. Onze 3-5-2 met de vleugels spelen is moeilijk zonder mijn gekwetsten. Maar we gaan gewoon voluit. De kern is breed genoeg om de blessures op te vangen.”

Nieuw in de lappenmand zijn Cools en Vlietinck. Cools sukkelt met pubalgie, een gevaarlijk beestje dat in het verleden al meermaals resulteerde in een operatie. Hij komt dus niet meteen terug. Ook Vlietinck haalt waarschijnlijk Dortmund volgende week niet. Dennis en Diatta werken dan weer aan hun terugkeer - ze sukkelen beiden met een hamstringblessure - maar ook voor hen komt Dortmund (en in het geval van Diatta ook Standard) te vroeg. Het slechtste nieuws kwam er over Danjuma, de Nederlandse smaakmaker die in zijn eerste maanden België deed verbazen. Zijn enkelblessure is erger dan verwacht. “We hadden eerst gehoopt op twee à drie weken, maar zijn blessure is blijkbaar nog iets anders. De dokter moet de precieze aard nog vastleggen. Ik denk niet dat we hem de komende weken meteen terugzien”, aldus Leko.

De rampspoed in de ziekenboeg van Club Brugge zorgt wel voor een leuke verrassing voor Noah Fadiga (18), de zoon van ex-speler en publiekslieveling Khalilou Fadiga (lees meer), die al even meetraint met de A-kern. Hij zit tegen Zulte Waregem voor het eerst in de selectie. Dat Club moet zoeken naar flankspelers heeft daarmee te maken, maar volgens Leko maakte Fadiga ook indruk op training. “Bij de beloften was hij al goed bezig, en door de afwezigheid van een pak internationals lieten we hem meetrainen met ons tijdens de interlandbreak. Hij heeft iets, vinden wij. Noah heeft zijn kans gegrepen en daarom zit hij morgenavond ook in de selectie.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer