Mathias De Clercq klikte zich vast aan de CD&V van Mieke Van Hecke.
Volledig scherm
Mathias De Clercq klikte zich vast aan de CD&V van Mieke Van Hecke. © BELGA

Mieke Van Hecke betreurt lek: "Dit creëert sfeer die van politieke tegenstanders vijanden maakt”

CoalitievormingCD&V-lijsttrekker Mieke Van Hecke veroordeelt het perslek over de Gentse coalitievorming. Een mogelijke verdeling van posten kwam daardoor plots op de straatstenen terecht. "Dit creëert een sfeer die van politieke tegenstanders vijanden maakt", zegt Van Hecke. “Dat is het laatste wat je moet doen." Van Hecke gelooft niet dat de informatie verspreid is door de belangrijkste onderhandelaars, kandidaat-burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) en Filip Watteeuw (Groen). Die onderhandelen vandaag en morgen opnieuw over een vierkoppig bestuur met Groen, Sp.a, Open Vld en CD&V.

22 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Een politieker is per definitie alleen geïnteresseerd in zichzelf. Dus, maak je niet druk om wat de een of ander zegt. Ik ben weg uit België sinds 1996 omdat de Belg wel zaagt maar te laf is om p te treden. En ik wil geen don quichotte spelen. Hier in Japan is de politiek helemaal hetzelfde maar als buitenlander heb ik geen stemrecht dus makkelijker te aanvaarden. En ik kan hier wel nog mijn zin doen. Het enigste probleem hier zijn de klootzakken van de ambassade
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Je onderhandelt als volwassen mensen, zonder persoonlijk te spelen ; zolang Van Hecke er maar bij is. Wat een honger naar haar postje.
  • Marc Sierens

    5 jaar geleden
    Mens ga in uwen zetel zitten,niemand heeft u daar nodig maar eigen aan uw party ga je ook nog wat graaien waar het kan.
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Het verhaal van de pot en de ketel...vervelend hoor Mieke.
  • ludo vc

    5 jaar geleden
    mie , bol het af, je hebt al genoeg brokken gemaakt