© Kioni Papadopoulos

Renovatie spoorwegbrug Draakplaats duurt twee jaar en zorgt voor hinder

Spoornetbeheerder Infrabel start begin volgende jaar met de vernieuwing van het betonnen viaduct en met de renovatie van de metselwerkbogen op de Draakplaats en het Tramplein op Zurenborg. Die werken zullen heel wat impact hebben op de buurt en ongeveer twee jaar duren.

evw

Infrabel organiseert daarom op dinsdag 4 december van 17.30 tot 18.30u in de sportzaal van basisschool De Zonnebloem in de Korte Altaarstraat een infosessie waarop de werken zullen worden toegelicht. “Want het gaat inderdaad om zeer ingrijpende werken”, zegt Berchems districtsschepen van Mobiliteit Bruno De Saegher (N-VA). “En voor de buurt zal het niet altijd even leuk worden, aangezien de werken ongeveer twee jaar zullen duren.”

De spoorwegbrug zal nagenoeg volledig vernieuwd worden. Zo zal de waterdichting van het metselwerkgedeelte van het viaduct en de booggewelven worden vernieuwd. Het gemetselde gedeelte zelf zal helemaal worden gerenoveerd en de betonnen booggewelven aan de kant van het Tramplein zullen worden verfraaid met sierstenen, naar analogie met de andere kant van de brug. Ook de sporen zelf worden onder handen genomen.

“Het wordt twee jaar afzien, maar we wisten allemaal dat dit moest gebeuren.”

De Lijn laat nog weten dat er op korte termijn niet al te veel hinder voor het openbaar vervoer wordt verwacht. “Wel zullen een paar haltes verplaatst worden naar de Dageraadplaats, de Lange Altaarstraat en de Cogels-Osylei”, aldus woordvoerder Tom Van de ­Vreken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER