Direct naar artikelinhoud

Treinverkeer Leuven-Brussel opnieuw hersteld

Treinverkeer Leuven-Brussel opnieuw hersteld
Beeld Photo News

Sinds iets voor 12 uur is het treinverkeer hersteld op de vier sporen in Kortenberg, na een persoonsongeval omstreeks 6.30 uur. Dat meldt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. De hinder die het spoorongeval tussen Kortenberg en Erps-Kwerps veroorzaakte was deze voormiddag groot, met vertragingen tot drie kwartier.

Door het persoonsongeval konden  er geen treinen rijden tussen Leuven en Brussel, of van Leuven naar de nationale luchthaven. “De spoorlijn tussen Leuven en Brussel is zeer belangrijk, door de omleiding die daar moeten gevolgd worden sijpelden de vertragingen door naar andere richtingen”, aldus Baeken.

Het treinverkeer op de lijn werd zo lang stilgelegd om bepaalde veiligheidsprocedures op vraag van de politie te respecteren. Baeken verwacht nog geruime tijd gevolgvertragingen, maar die zouden tegen de avondspits weggewerkt moeten zijn.

De ruim 400 passagiers die op de trein zaten die betrokken was bij de aanrijdng, werden rond 11 uur geëvacueerd, laat NMBS-woordvoerder Bart Crols weten. “In de statons Brussel-Noord en Brussel-Zuid kregen zij water en eten, omdat zij toch lang vastgezeten hebben”, zegt Crols.

Heel veel treinverbindingen rijden normaal gezien via de spoorlijn tussen Leuven en Brussel, onder meer die naar Oostende, Blankenberge, Hasselt en Luik. Sommige treinen reden om via Mechelen. Er werden vervangbussen ingelegd, maar ook dat verliep niet bijster vlot.

Ook afgelopen zondag veroorzaakte een persoonsongeval in de buurt van Kortenberg urenlang voor zware hinder voor het treinverkeer tussen Leuven en Brussel. 

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website zelfmoord1813.be