Unsplash
Volledig scherm
© Unsplash

Hoe gezond zijn smoothies écht? Enkele diëtisten geven uitleg

Van groen tot paars, met biet of banaan, recht uit je blender of kant-en-klaar uit de supermarkt: de smoothie is hip. In het straatbeeld schieten de sapjesbars dan ook als paddenstoelen uit de grond, terwijl verschillende bontgekleurde drankjes met flashy verpakkingen de supermarktrayons sieren. Maar zijn ze ook gezond? Enkele voedingsdeskundigen geven uitleg.

3 reacties

  • Bob VERSCHUEREN

    5 jaar geleden
    één banaan, één schil mango, en een half ander stuk fruit (peer, kaki,...) en voor de rest enkel water. Zo vier of vijf keer in de week (werkdagen). Ik doe dit al lang en heb geen enkel gevoel dat mijn suikerspiegel enorm stijgt en daarna zakt (hongergevoel).
  • marie-claire de bosscher

    5 jaar geleden
    ik neem een kwart liter yoghourt zonder suiker, halve appel, een schijf ananas of een kiwi, een banaan of een avocado en dat mix ik samen, ook blauwe bessen gaan erin, dus altijd paarse smoothie, en toch niet teveel fruit vind ik.
  • Koenraad Verstraeten

    5 jaar geleden
    Vier stukken fruit per dag. Minimaal 200gr groenten per dag. Niet gepureerd of tot pap vermalen. We hebben die vezels NODIG, hé mensen. Ook vlees en vis; niet vermalen of pureren. Of vermaal jij ook je muesli tot stof vooraleer je eraan begint?! Dat dacht ik ook niet! Smakelijk!