Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photonews

Verzekering niet meer verplicht voor elektrische fietsen

Elektrische rolstoelen, monowheels, elektrische fietsen en speed pedelecs zijn vanaf nu vrijgesteld van de verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen. Dat heeft de ministerraad gisteren beslist, meldt minister van Consumenten Kris Peeters.

38 reacties

  • Herman Segers

    5 jaar geleden
    Met je familiale ben je verzekerd tegen ongevallen. Een koersfiets is lichter en sneller dan een pedelec en heeft ook geen aanpassingen en vergunning nodig.
  • Daniel Bamps

    5 jaar geleden
    electrische fiets , geen verzekering, geen helm en geen rijbewijs nodig en ook geen nummerplaat. scooters moeten dit wel allemaal hebben . Waar zit het verschil ?
  • Francine Weckx

    5 jaar geleden
    Zit zo niet bezig mensen... Er zijn best verantwoordelijke fietsers, maar begin eerst eens met die wielertoeristen. Die zijn pas een gevaar op de weg (jaagpad) en vertragen doen ze niet hoor
  • Peter Wauters

    5 jaar geleden
    Mr Peeters bewijst nog maar eens hoe lichtgelovig/wereldvreemd hij is. Binnenkort zal hij verwonderd zijn dat álle familiale verzekeringen de hoogte ingaan ook al heb je geen elektrische fiets.... Maar ja....tegen dan zit zijne excellentie in het fluweel van het Europees parlement. Cd&v gelukkig ....WIJ gelukkig...
  • Eugene Peeters

    5 jaar geleden
    De zoveelste flater van de man die snel naar Europa gaat versassen. Men heeft veiligheid, met reden, hoog in het vaandel, maar als men stemmen wil ronselen gaan ze plat op hun buik! Als men zulke zaken invoert moet men van de voetganger een "super zwakke" weggebruiker maken met een speciaal statuut!