© BELGA

Union en Westerlo delen de punten na inefficiënte pot voetbal

Na drie nederlagen op rij heeft Westerlo nog eens een puntje gepakt. De wedstrijd op Union eindigde op een scoreloos gelijkspel. Doelmannen Van Langendonck en Saussez kroonden zich tot matchwinnaars.

Kersten Steurbaut

Bob Peeters verraste in het Dudenpark met een eerste basisplaats voor Sava Petrov, maar de Serviër zou in de eerste helft nooit in het spelbeeld voorkomen. Het eerste halfuur werd Westerlo helemaal onder de voet gelopen door een fluks en fris Union.

De Brusselse dominantie leverde wel veel dreiging, maar weinig gevaar op. Voorzetten van Tau en Selemani werden net op tijd onschadelijk gemaakt. Niakaté schoot de enige echte mogelijkheid recht op Van Langendonck.

Westerlo hapte naar adem, maar kon in het slot van de eerste helft dan toch gevaarlijk zijn. Twee keer via vrije trap. Twee keer via een kopval van Ghandri. Doelman Saussez had zich niet in slaap laten wiegen en pakte twee keer uit met een knappe parade. In de rebound van de tweede poging knikte een verraste Biset het leer naast.

De enthousiaste eerste helft had Union duidelijk veel energie gekost. Samen met de schwung bij de Brusselse club verdween ook het animo een tijdlang uit de wedstrijd. Pas in het slotkwartier gingen de fans terug op het puntje van hun stoel zitten. Met kansen aan beide kanten. Bij Westerlo mikte Petrov het leer nipt over en naast. Aan de overkant was een kattensprong van Van Langendonck noodzakelijk om het schot Fixelles uit het hoekje te duwen.

De beste kans was uiteindelijk nog voor Westerlo. In de toegevoegde tijd verscheen Dewaele alleen voor doel, maar de verdediger besloot recht op Saussez. De Kemphanen eindigden de wedstrijd nog met tien na een rode kaart voor Biset.

EINDSTAND. Union - Westerlo: 0-0

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL