Bij de radiatorenfabriek in Zedelgem dreigen 80 banen te verdwijnen.
Volledig scherm
Bij de radiatorenfabriek in Zedelgem dreigen 80 banen te verdwijnen. © Google Maps

Vasco Zedelgem bedreigd met sluiting: 80 jobs op de helling bij radiatorenfabriek

EconomieDe Zwitserse bouwgroep Arbonia wil Vasco in Zedelgem, waar radiatoren worden gemaakt, sluiten. Door de sluiting zijn tachtig banen bedreigd, zegt Arbonia in een mededeling. De markt voor paneelradiatoren gaat al jaren achteruit, aldus Vasco. “We wisten dat er iets kwam, maar dit is wel heel drastisch”, reageren de vakbonden geschrokken.

28 reacties

  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    De strategie die hier in België altijd gewerkt heeft en altijd zal blijven werken als onze politici niet veranderen: Opkopen en daarna sluiten weer een lokale dealer er tussenuit en dan moet je als je zo iets wenst in't buitenland bij hen gaan kopen, spijtig genoeg zijn onze politici meer met overlevingspolitiek voor zichzelf bezig dan voor de heil van ons land.
  • Christoffel Desmit

    5 jaar geleden
    Wanneer komen we eens allen voor elkaar op straat hier in Vlaanderen. Tegen de dure regering met zijn verkeerd beleid. Maar ja, dan heb je het uitschot die de rangen vervoegd en het protest verlagen tot een vecht- en plunderpartij.
  • maxim vanderveken

    5 jaar geleden
    Dat bedrijven soms sluiten is niet abnormaal en gebeurd overal, in de genoemde landen hier bij de reacties zijn de ontslagen de afgelopen 10 jaar nog een pak erger geweest dan in Belgie dus het pessimisme is onterecht...Dat wil uiteraard niet zeggen dat het beter kan!
  • Hilaire Van den Abeele

    5 jaar geleden
    Men kan voor een almoes bij BPOST gaan werken.
  • dirk gommaerts

    5 jaar geleden
    Vergelijk Belgie eens met Nederland op top niveau. Aantal betaalde politici in gemeente, OCMW, provincie, kamer, senaat, europa tov aantal inwoners... je valt om van de vergelijking. Indien we ons met Frankrijk of zelfs Duitsland vergelijken is het enorm. Ok, politici mogen een goeie cent verdienen, maar ze moeten met niet teveel zijn. En trop is teveel. zelfs zonder uittredingsvergoeding.