Dit huis in Bellport, in de staat New York, werd in oktober 2012 getroffen door superstorm Sandy. De foto rechts is van precies een jaar later, toen was het nodig het gras te besproeien.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit huis in Bellport, in de staat New York, werd in oktober 2012 getroffen door superstorm Sandy. De foto rechts is van precies een jaar later, toen was het nodig het gras te besproeien. © REUTERS

Waarom de klimaattop in het Poolse Katowice te vroeg én te laat komt

Bijna 200 landen zijn vanaf zondag in het Poolse Katowice bijeen voor de VN-klimaattop. De wereld moet de inspanningen om opwarming bij 2 graden te houden verdrievoudigen, bleek dinsdag. Gaat dat lukken op een moment dat eigenbelang de politiek beheerst?

10 reacties

  • René Mattyns

    5 jaar geleden
    En al die milieutaksen gaan naar bedrijven onder de vorm van subsidies.Minder mensen laten vliegen, een ander betaald meer, zo is het gemakkelijk
  • herman boeykens

    5 jaar geleden
    herman boeykens praten ,praten en praten dat het geen 5 voor 12 is maar 12 uur dat zou iedere normale persoon stilaan mogen weten :er moeten concrete en dwingende maatregelen komen op de ganse aardbol of gunnen we de volgende generaties (je kinderen kleinkinderen..)geen leven meer meer?!
  • Jan Vanachter

    5 jaar geleden
    200 landen laten zich vertegenwoordigen op de klimaattop. Precies of die komen allemaal met de fiets. Kan dat niet met videoconferentie?
  • geert noels

    5 jaar geleden
    het is vooral de massale ontbossing in de tropen,Brazilie,Indonesie op kop,die het klimaat omzeep helpen.
  • Ronald Van Beneden

    5 jaar geleden
    Allemaal leugens van de bovenste plank. Kijk eens op youtube The Great Global Warming Swindle - Full Documentary HD je ogen en je mond vallen open. Klimaat één grote zwendel aangezwengeld door klimaatdeskundigen uit angst voor verlies van hun job. Het enige wetenschappelijke is dat de co2 toeneemt als symptoom en niet als oorzaak van de opwarming.