AP
Volledig scherm
© AP

Recordaantal drugsdoden in VS in 2017 is zo hoog dat zelfs gemiddelde levensverwachting er daalt

Het aantal doden door drugsgebruik in de VS is vorig jaar gestegen tot een recordaantal van ruim 70.000, een stijging van bijna 10 procent in een jaar tijd. Dat blijk uit een nieuw rapport van het Amerikaanse Center for Disease Control (CDC) waarover The New York Times bericht. In 2010 lag het aantal drugsdoden nog ruim onder de 40.000.

7 reacties

  • Alan Janssen

    5 jaar geleden
    Uiteindelijk is de persoon die de drugs neemt verantwoordelijk.... hij of zij neemt zelf die beslissing om drugs te nemen. Het is niet de Parma en zelfs niet de kartels.... het is hun eigen zwakte! Door te legaliseren krijg je controle over de kwaliteit van de drugs en kun je verslaving eerder detecteren en hulp bieden! Maar men moet vooral sensibiliseren wat de gevolgen zijn van druggebruik!
  • Frank De Rycke

    5 jaar geleden
    Juist daarom mag men het niet legaliseren ...want dan is er zeker geen controle meer over !
  • Kenny Pollaris

    5 jaar geleden
    Patrick, er is een heel groot verschil tussen cannabis en opiumderivaten, en dan zeker fentanyl. Mag ik u erop wijzen dat alcohol ook een harddrugs is? Eén die bovendien veel meer levens kapotmaakt dan cannabis. Stop de hypocrisie alsjeblieft.
  • Jurgen Vermaut

    5 jaar geleden
    Fentanyl, een pijnstiller ontwikkeld door Paul Jansens, een medicament die veel te vrij wordt voorgeschreven in de VS door dokters die veel te vet betaald worden door de Pharma bedrijven. Diezelfde bedrijven die dan via de achterdeur hun verslavende brol aanbieden op straat. Hoe prachtig duivels toch.
  • Patrik De Weirdt

    5 jaar geleden
    En hier in België gaan er stemmen op om drugs te decriminaliseren.