Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

E-mailloze vrijdag: tips om je inbox onder controle te houden

Een uitpuilende mailbox zorgt bij veel mensen voor stress. Een dag als vandaag - e-mailloze vrijdag - is dan ook een welkome afleiding. Én het ideale moment om even stil te staan bij de stroom aan elektronische berichten, waar maar geen einde aan lijkt te komen. Wij zochten enkele tips op om die weer onder controle te krijgen. 

6 reacties

  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Kan er hierover eens iemand een mailtje naar mijn baas sturen aub.?
  • Midlife Crisis

    5 jaar geleden
    Ik zou liever een flauwekulloze vrijdag zien.
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    CC betekent niet alleen paraplu maar ook 'informed consent' (bvb dat de baas je véél vrijheid geeft... als je hem of haar op de hoogte houdt bvb met berichten die een financieel gevolg hebben of als jij 'neen' moet zeggen. Of bvb dat je alle kandidaten voor een wedstrijd gelijktijdig een mail stuurt en tevens de juryleden in CC... Een mail tijdens het weekend is minder storend dan opgebeld worden... Een mail kan je negeren. Een oproep niet.
  • Bert Hoover

    5 jaar geleden
    En stop met die 1001 ‘thank you’ emails en schrap de ‘hello, hope you are doing well’ - blablabla en kom meteen to the point.
  • Jan Van Overveldt

    5 jaar geleden
    Meeste e-mails zijn inderdaad zinloos. Het is de vraag WIE jouw e-mail adres zomaar doorsluist naar firma's, waarschijnlijk één of andere stomme typiste die op het einde van het jaar "gratis" wijnflessen mag ophalen...Maak voor jezelf minimaal 2 e-mail adressen, 1 compleet privé de andere voor firma's die jouw kunnen stalken. Neem bv. Laatste versie van Google, alle spammail verdwijnt gewoon....