Met deze simpele hack doe je zelfs het moeilijkste kind spruitjes eten
Aangeboden door LidlKinderen en spruitjes zullen nooit de beste vrienden zijn. Gelukkig is er een trucje om je kleintje toch van de gezonde groente te doen smullen: meng ze met aardappelen en roomkaas tot een zachte puree. Werkt áltijd!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
700 g spruiten, schoongemaakt
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje look, geperst
500 g krielaardappelen, gehalveerd
225 g gekookte worst, in plakjes
4 el tapenade van zongedroogde tomaten
olijfolie
nootmuskaat
peper en zout
Voor de kids:
150 g roomkaas
Zo maak je het:
1. Kook de spruitjes en krieltjes beetgaar in licht gezouten water. Giet af.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan en bak de sjalot met de look glazig. Voeg de spruiten en de krieltjes toe en roerbak 5 minuten.
3. Bak de plakjes worst goudbruin in olijfolie.
- Ouders: Schep de tapenade onder de krielaardappelen en spruitjes. Schep er de worst onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en serveer meteen.
- Kids: pureer de krieltjes en de spruiten met de roomkaas. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep er de gebakken worst onder. Serveer meteen.
Lusten je kids niet graag broccoli? Verwerk het in dit gerecht en ze zullen er zeker van smullen!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Genoeg van al die pokébowls? Probeer eens deze kleurrijke bowl met kabeljauwburger
-
Livios
“Mollen verstoren, kan een averechts effect hebben”: zo bind je de strijd wél aan met de diertjes in je tuin
Molshopen ontsieren het gazon en vormen een doorn in het oog voor menig hobbytuinier. De mol doden is echter geen goed idee, zo vertelt Dirk Criel van Natuurpunt aan Bouwsite Livios. Wat je dan beter doet? Je tuin minder aantrekkelijk maken voor mollenpootjes. -
Livios
Zonnepanelen en thuisbatterij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”
Kleine thuisbatterijen en zonnepanelen met een stopcontactstekker: ze bestaan, maar of je ze in België ook mag gebruiken, is niet duidelijk. Synergrid, de Belgische netbeheerderskoepel, wil daar verandering in brengen, omdat de vraag vanuit de markt zou toenemen. Maar is dat echt zo? Zijn de toestellen veilig en voordelig? En kun je ze in elke woning gebruiken? Bouwsite Livios vroeg het aan energie-expert Dirk Van Evercooren. -
-
Lidl
Fan van ovenschotels? Deze versie met kip is zomerproof
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
Lidl
La dolce vita: deze fruitige focaccia is het ideale ontbijt of tussendoortje
Een zoete focaccia, da’s the best of both worlds. Het typisch Italiaanse brood was al een hit als aperohapje of lunch, maar wat dacht je van mango, blauwe bessen en aardbeien als vulling in plaats van olijven en rozemarijn? Aftoppen met basilicum en je waant je in het zuiden. -
Lidl
Rijkelijk dineren, met lamskoteletjes met pesto en een heerlijke aardappel-radijssalade
-
Lidl
Krokant schelvishaasje met groene kool-ricottapuree en citroensausje
-
Livios
Gebruik azijn nooit op beton of natuurstenen die kalk bevatten: zo ga je wél voor een brandschoon en schadevrij terras
Kan je terras nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is het reinigen geen overbodige luxe. Met deze onderhoudstips van bouwsite Livios ben jij helemaal klaar voor de heerlijke lentezon. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Lidl
Veggie genieten: rode biet, ricotta en walnoten in de oven
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer