Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Enorm datalek bij Marriott: ook deze bedrijven waren ooit slachtoffer van gigantische lekken

Gegevens van mogelijk 500 miljoen bezoekers van hotelketen Marriott zijn op straat beland. Volgens Bloomberg gaat het om “het op een na grootste datalek ooit”. Enkel Yahoo ging het bedrijf in 2013 voor; de gegevens van liefst 3 miljard gebruikers werden toen gehackt. Ook andere bedrijven werden de afgelopen jaren het slachtoffer van cybercriminelen. Een overzicht van de grootste datalekken ooit.

3 reacties

  • Jan Van Overveldt

    5 jaar geleden
    Ondertussen is Yahoo verkocht aan een fractie van de marktprijs, niet alleen de gegevens van de gebruikers werd gehackt maar ook het adresbook. Eén van mijn vrienden is dezelfde farce tegengekomen bij telenet, adresbook gekaapt en e-mails naar AL haar contacten verstuurd....
  • Bill De Fox

    5 jaar geleden
    Eens kijken bij het eigen personeel,ben nog altijd niet vergeten dat ze mijn visa kaart gekopieert hebben in hun hotel en ook deze van mijn vriend.
  • jan geens

    5 jaar geleden
    Eigenlijk zouden ze hun allemaal aansprakelijk moeten maken voor de info die gestolen wordt . Als je data niet afdoende kunt beschermen , moet je het maar niet bijhouden . Nu wordt alles en nog wat opgeslagen , worden de duurste verklaringen afgelegd en vervolgens gaat de een of andere via de achterdeur met alles aan de haal . En dan is het de verantwoordelijkheid van iemand anders natuurlijk ..