Jupiler Pro League - Eupen houdt de drie punten thuis tegen Waasland-Beveren

door
Belga
Leestijd 1 min.

KAS Eupen heeft zondag de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League afgesloten met een 1-0 overwinning tegen rode lantaarn Waasland-Beveren. Yuta Toyokawa (32.) scoorde het enige doelpunt in het Kehrwegstadion. Het regende pijpenstelen in de Oostkantons, maar dat speelde de thuisploeg geen parten. Na een knappe combinatie kon Toyokawa de gemeten voorzet van Fall overhoeks binnenkoppen: 1-0. Op slag van rust opnieuw een prima kans voor Eupen, maar Blondelle kopte net naast. Meteen na de rust liet Boljevic de gelijkmaker liggen. Hij mocht alleen op doelman Van Crombrugge afstormen, maar besloot te centraal. In de slotminuten liet Eupen na de match helemaal dood te doen. Roef zweefde het schot van Ocansey uit de winkelhoek. Invallers Pollet en Schouterden knalden respectievelijk over en naast.

Eupen doet een prima zaak in de strijd voor het behoud. Met 19 punten staan de troepen van Makelélé in de buik van het klassement op de elfde plaats. Bij Waasland-Beveren creëerde de trainerswissel nog niet het gewenste schokeffect. Onder Adnan Custovic verloren de Leeuwen tegen degradatieconcurrenten Moeskroen en Eupen. De Waaslanders (11 ptn) behouden de rode lantaarn.

bron: Belga