Condensstrepen, deels verwaaid in de lucht.
Volledig scherm
PREMIUM
Condensstrepen, deels verwaaid in de lucht. © Raymond Rutting / de Volkskrant

Hoe kan het dat de luchtvaart bij alle internationale klimaatakkoorden altijd buiten schot blijft?

de VolkskrantOok op de klimaattop in Katowice zullen geen dwingende afspraken worden gemaakt om de CO2-uitstoot van de luchtvaart te beperken. Hoe kan het dat deze grote vervuiler bij alle internationale klimaatakkoorden altijd buiten schot blijft?

13 reacties

  • Kris Ke

    5 jaar geleden
    3%. Dan vervuilt de auto maar 1%. Hoe geloofwaardig kom je als krant of over?
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Dat is héél simpel, domme vraag zelfs, men wéét gewoon dat het op batterijtjes en/of zonnepanelen niet lukt...en dat geldt ook voor container en andere joekels van schepen. Zelfs bij het internationale vrachtvervoer op wielen is de mooie propere droom eigenlijk maar een fata morgana. Wie gaat dus alweer het gelag betalen?! Juist, Jantje met de Pet... In België kan men misschien alvast beginnen met de btw op brandstof op te trekken naar 41%...daar zijn ze, vooral in België, nl heel goed in.
  • Bob Bedford

    5 jaar geleden
    2à3 % van de totale uitstoot, dat gelooft toch niemand als je weet dat er in Londen Heathrow meer dan 1000 vliegtuigen per dag opstijgen en dat elk vliegtuig twee ton brandstof nodig heeft om gewoon maar om op te stijgen en boven de wolken te geraken ! En dat is maar één luchthaven...
  • Henri Troyat

    5 jaar geleden
    Heel simpel, men wil het volk koest houden en dat kan alleen wanneer ze nog goedkoop op vakantie kunnen gaan. Waarom denk je dat Erasmus voor studenten in het leven is geroepen? Gewoon op kap van de modale burger een Europees reisagentschap dat de jonge mensen enthousiast maakt voor het Europees project. Denk je nu echt dat die in het buitenland studeren? Ken er een aantal die bij buren gelogeerd hebben. Fuiven, fuiven en nog eens fuiven. Leve Europa.
  • jo vandenberghe

    5 jaar geleden
    De echt grote vervuilers laten ze gewoon doen,vliegtuigen,boten,vrachtwagens,industriele installaties.Neen het moet de man in de straat zijn die voor alles moet opdraaien.Iets klopt er niet!